Noi reglementări privind construcția școlilor mai sigure și mai moderne

22 Jun 2022 08:38
Noi reglementări privind construcția școlilor mai sigure și mai moderne
Ministerul Dezvoltării a actualizat reglementările în vigoare de 25 de ani privind construcția școlilor și liceelor – anunță Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.
”Noile normative prevăd reglementări mai simple, dar care au în vedere siguranța elevilor, condiții moderne în școli și clădiri prietenoase cu mediul”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.
Necesitatea revizuirii vechii reglementări tehnice a rezultat ca urmare a problemelor identificate la nivel național în ceea ce privește infrastructura educațională din punctul de vedere al condițiilor igienico-sanitare și de funcționare, al schimbărilor sociale, tehnologice și normative recente din domeniul educației, dar și cele privind dezvoltarea localităților și regimul de proprietate al terenurilor.
Noile reglementări au 95 de pagini față de cele aproape 200 în vigoare și vizează și construirea unor structuri care nu erau cuprinse în normativele în vigoare, ca, de exemplu, laboratoarele de informatică.
Cseke Attila a amintit că Ministerul Dezvoltării, ca instituție de resort privind elaborarea și actualizarea normativelor, ghidurilor și metodologiilor de proiectare, a inițiat, pe parcursul anului 2021, reactualizarea normativelor de proiectare, a ghidurilor, metodologiilor perimate, majoritatea datând din anii ’90. Astfel, anul trecut s-a actualizat și s-a publicat normativul de proiectare pentru creșe, iar anul acesta sunt în lucru alte normative de proiectare, printre care și reglementările privind construcția grădinițelor, a spitalelor, policlinicilor și dispensarelor sau cea a parcajelor. 11 dintre noile propuneri sunt publicate în dezbatere publică pe pagina Ministerului Dezvoltării.
Normativul privind proiectarea, realizarea și exploatarea construcțiilor pentru școli și licee a fost publicat, astăzi, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 604, și intră în vigoare în termen de 30 de zile de la publicare.


Foto ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil de nota 10 din toate punctele de vedere Succes in continuare Mihai.
Felicitări, Roxana! Mă bucur din suflet pentru realizările tale de până în prezent dar cel mai mult apreciez că în interviu ai punctat faptul că, deși ai aceste rezultate spectaculoase, tu ai ales să rămâi în țară pentru a contribui la îmbunătățirea calității vieții românilor! Avem nevoie de oameni ca tine! Mult succes în continuare!
Felicitări Miruna.
Bravo Vladut ! Felicitari !
Proiect de lege- DREPTUL CETATENILOR CARE NU POSEDA AUTOTURISME DE A CIRCULA PE TROTUAR LA ORICE ORA DIN ZI SAU NOAPTE . OPRIREA SI STATIONAREA AUTO NUMAI PE CAROSABIL IN LOCALITATI
Curs valutar
EUR Euro 4.9449 0.0001
USD Dolarul SUA 4.8088 0.0740
GBP Lira sterlina 5.7845 0.0437
CHF Francul elvetian 4.9770 0.0428
XAU Gramul de aur 278.6640 3.8529