Parada militară de 1 Decembrie va fi organizată, în premieră, între Catedrala Sf. Ioan Botezătorul (Piața Eroilor) și Palatul Culturii Ploiești.

28 Nov 2022 17:17
Parada militară de 1 Decembrie va fi organizată, în premieră, între Catedrala Sf. Ioan Botezătorul (Piața Eroilor) și Palatul Culturii Ploiești.
Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează o serie de ceremonii militare și manifestări dedicate Zilei Naționale a României, în data de 01 decembrie 2022.
Astfel, acțiunile dedicate Zilei Naționale a României se vor desfășura în rondul din fața sediului municipalității (Piața Eroilor nr. 1A), în data de 01 decembrie 2022, începând cu ora 11.00, iar la eveniment vor participa oficialități locale, parlamentari ai județului Prahova, personal militar.
Parada militară, dedicată Zilei Naționale a României, va începe din fața Catedralei “Sf. Ioan Botezătorul” și se va derula în jurul rondului Pieței Eroilor, urmând să se încheie în zona din fața Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga”.
Ulterior, tehnica militară va fi dispusă în zona carosabilă din fața Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga”, pentru putea fi admirată în cadrul unei expoziții, care va fi deschisă pentru publicul larg, până la ora 14.00.
Administrația publică ploieșteană a stabilit ca, începând din acest an, parada militară și ceremoniile militare să se desfășoare în zona centrală a orașului nostru, pentru a nu se mai bloca accesul autovehiculelor înspre două artere principale de circulație, care asigură legătura directă între cartiere, respectiv Bulevardul Republicii și strada Gheorghe Doja. În finalul ceremoniilor organizate în prima parte a zilei de 1 Decembrie, municipalitatea îi invită pe ploieșteni să deguste un pahar de vin fiert și faimoasa fasole cu cârnați, la o masă tradițională, ce va fi organizată în spațiul parcării publice dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești.
5500 de porții de fasole cu cârnați și 1500 litri de vin fiert vor fi pregătite pentru cei care prezenți.
În seara zilei de 1 Decembrie, începând cu ora 19.00, ploieștenii vor putea admira un alt moment emoționant, respectiv o frumoasă ceremonie militară de retragere cu torțe a trupelor, care se va desfășura cu plecare de pe esplanada Palatului Culturii.
În data de 01 decembrie 2022, în intervalul orar 10.00 – 14.00, se va închide circulația rutieră în Piața Eroilor (inclusiv în sensul giratoriu din fața Catedralei ″Sf. Ioan Botezătorul″) și pe tronsonul Bulevardul Republicii, până la intersecția cu strada Erou Călin Cătălin. De asemenea, se va elibera și perimetrul parcării dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677