Parteneriat între Prahova, Dâmboviţa şi CNAIR pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti

22 Jun 2021 17:05
Parteneriat între Prahova, Dâmboviţa şi CNAIR pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti
În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Prahova de astăzi, 22.06.2021, consilierii judeţeni au votat proiectul de hotărâre privind încheierea parteneriatului dintre judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti, anunță CJ Prahova.
„Vrem să readucem Prahova acolo unde îi este locul, în postura de principal motor economic al României. Putem face asta doar readucând lucrurile în albia lor firească, iar un pas important în acest sens îl reprezintă reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere. Agenții economici care activează în județul nostru au nevoie să-și transporte materia primă sau produsele cât mai rapid, oriunde în țară, iar, în această zonă a țării și județului, infrastructura rutieră rămăsese în urmă. Principalele motive pentru care ne implicăm în construcția drumului expres Găești-Ploiești sunt creșterea mobilității și a oportunităților de dezvoltare pentru prahoveni”, a declarat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.
Obiectivul propus reprezintă atât prioritate a administraţiei judeţului, cât şi la nivel naţional, având ca scop îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, precum şi conectivitatea cu rețeaua trans-Europeană de transport (TEN-T).
Contractul pentru Studiul de Fezabilitate și pentru Proiectul Tehnic de Execuție a fost semnat de către CNAIR în august 2020 și are un termen de implementare de 24 de luni. Drumul, care va pleca de la Găești, la intersecția cu A1 București – Pitești, și va ajunge până la Ploiești, în zona autostrăzii A3, va avea o lungime de aproape 70 de kilometri, dintre care 25% sunt pe teritoriul județului Prahova, și 2x2 benzi de circulație.
foto ilustrativ https://monitoruldevrancea.ro/

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil deosebit cu părinți deosebiți, mult succes în viitor
Felicitări și mult succes!
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9209 0.0012
USD Dolarul SUA 4.1443 -0.0181
GBP Lira sterlina 5.7815 0.0048
CHF Francul elvetian 4.5608 0.0070
XAU Gramul de aur 242.5914 1.7239