Peste 150 pompieri prahoveni vor fi la datorie în aceste zile

13 Aug 2022 09:29
Peste 150 pompieri prahoveni vor fi la datorie în aceste zile
Pompierii vor fi la datorie în aceste zile, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. În perioada următoare peste 150 de pompieri, cu aproximativ 73 de mijloace tehnice vor veghea, zilnic, la liniștea acestor zile, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranța cetățeanului, bunurilor și mediului.

Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel județean, acţiuni de îndrumare şi control, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu, la structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare, de alimentaţie publică, cu funcţiuni de agrement, precum şi în spaţii cu aflux mare de persoane.

Au fost desfășurate 12 acţiuni de îndrumare şi control. Pe timpul verificărilor au fost depistate 94 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, dintre care 27 au fost soluționate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 78 de avertismente și 16 amenzi, în cuantum de 25.000 lei.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea neregulilor specifice, specialiştii în prevenire au asigurat instruirea angajaţilor din obiectivelor avute în atenţie, astfel încât aceştia să-şi însuşească şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le pună la dispoziţia clienţilor.

În această perioadă, echipajele de salvatori din subunitățile operative au continuat acțiunile de recunoaștere la diverse categorii de obiective, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.

Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 11 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.
Punctual, în plan operațional, în perioada 14-15.08.2022, pompierii prahoveni vor desfășura acțiuni pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce pe timpul desfășurării evenimentelor prilejuite de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului la Mănăstirea Ghighiu, locație unde se preconizează un aflux mare de persoane. Pentru gestionarea în condiții optime a acestui eveniment vor fi dislocate mai multe resurse de stingere și prim ajutor medical.
De asemenea, în cadrul evenimentului “Pleșuva Festival” din orașul Comarnic, de la poalele Muntelui Pleșuva, zona canton Mezdrea, vom desfășura la invitația și în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog o sesiune de informare cu subiectul “Efectele, riscurile și consecințele asociate consumului de droguri asupra organismului, substanțe și semne de recunoaștere ale consumului, prevenirea supradozelor și deceselor asociate consumului de droguri și măsuri de prim ajutor în caz de supradoză ”. Scopul acestei sesiuni vizează modul de reacție și măsurile adoptate de personalul angrenat în desfășurarea evenimentului, cât și de personalul instituțiilor care asigură măsurile de ordine și siguranță publică.
Având în vedere că, în minivacanța de Sf. Maria, mulți dintre cetățeni vor alege să-și petreacă timpul liber cu precădere în zonele turistice, pentru ca distracţia să nu fie tulburată de evenimente deosebite, cu urmări grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător, I.S.U. Prahova recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de apărare împotriva incendiilor:
• focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate;
• copiii trebuie supravegheați permanent pentru a nu permite jocul acestora cu focul;
• instalarea corturilor, autoturismelor şi suprafeţelor de picnic este interzisă în afara locurilor de campare;
• în spaţiile de cazare nu se vor utiliza aparate electrice defecte sau neomologate, iar lăsarea lor nesupravegheată, este interzisă;
• la cazare, turiştii sunt obligaţi să se informeze despre modul de comportare şi evacuare în caz de incendiu;

O altă măsură de care trebuie să țineți cont în următoare perioadă este referitoare la scăldat. Nu vă puneți viața în pericol, înotați doar în locuri special amenajate! În ultima perioadă s-au produs multe situații în care curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul au stat la baza unui scenariu tragic. Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă.
Totodată, având în vedere că au fost înregistrate cazuri de persoane care au fost surprinse de vremea rea pe diferite trasee montane, recomandăm celor care merg pe cărările de munte să se intereseze înainte de a pleca la drum dacă zona respectivă este vizată de avertizări meteorologice și să respecte sfaturile salvamontiștilor.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației de mobil DSU.
Echipajele de intervenţie vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei din cadrul autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare.
Vă dorim zile liniștite, lipsite de evenimente nedorite!

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677