Ploieștiul are de azi un nou Cetățean de onoare

25 Nov 2021 20:43
Ploieștiul are de azi un nou Cetățean de onoare
Mihai Vasile, profesor de artă dramatică, regizor, actor, scenograf, artist plastic și fotograf de artă este de astăzi Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești, titlu oferit de primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, în plenul Consiliului Local Ploiești, reunit în ședință ordinară.
” Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești i-a fost decernat domnului Mihai Vasile în semn de prețuire pentru inițiativele sale în municipiul nostru, pline de pasiune, har și dragoste pentru cultură”, a transmis municipalitatea.
Profesorul Mihai Vasile este fondator al Teatrului Equinox și al Centrului Dramatic Mythos, locul de unde destinele artistice ale multora dintre cei care au îmbrățișat această profesie și-au tras seva. A pictat și a surprins, pe filme fotografice, crâmpeie de viață, de suflet, de simțire.
A organizat zeci și zeci de expoziții, în țară și străinătate, bucurându-se și împărtășind bucurie cu cei care au venit să îi admire creația.
Dar, mai presus de toate, l-a iubit pe Nichita. Și, din dragoste pentru Nichita, a inițiat, alături de un grup de tineri intelectuali – Constantin Hârlav, Ioan Dan Nicolescu și Florin Dochia, la doar un an de la trecerea Poetului în neființă, un Festival al artelor – Nichita la Echinocțiu, festival care, grație tenacității sale, dăinuie și astăzi.
A obţinut numeroase premii şi distincţii pentru unele dintre spectacolele, filmele sau acţiunile sale artistice. Între anii 2000 şi 2006 a fost redactorul-şef al publicaţiilor Atelier 21, Orpheus, iar, între anii 2012-2014, redactorul-şef al revistei Labirint.
De-a lungul a peste 40 de ani, a pus în scenă spectacole care s-au identificat cu creativitatea, expresivitatea și harul său. Într-o perioadă în care libertatea de exprimare era îngrădită, activitățile sale au fost ca o gură de oxigen pentru cei care, căutându-se pe sine, se regăseau și aflau răspunsuri la întrebări pe care nu îndrăzneau să le pună, în acele vremuri, decât lor înșiși.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
multumim frumos ! sper , cat traiesc, sa le pot plati munca. foarte frumos, multumesc si in numele celor ce nu pot scrie !!!
Fiți buni români și nu votați pașaportul Verde noi suntem alături de dumneavoastră fiți și dumneavoastră alaturi de noi
Foarte bine Doamne ajută Poate o să reușiți și cu gazele bine ar fi
Nu se cunoaște nimic în calorifere?!!!
Super Johnson
Curs valutar
EUR Euro 4.9491 0.0000
USD Dolarul SUA 4.3869 0.0000
GBP Lira sterlina 5.8407 0.0000
CHF Francul elvetian 4.7398 0.0000
XAU Gramul de aur 255.1246 0.0000