Pompierii prahoveni simuleaza un incendiu la fondul forestier - VIDEO/FOTO

24 Jun 2022 10:49
ISU Prahova desfășoară în aceste zile un exercițiu de mare amploare, în situația producerii unui incendiu la fondul forestier al Ocoalelor Silvice Doftana și Câmpina.

Conform scenariului anunțat de pompierii prahoveni, pe fondul unei instabilități atmosferice accentuate, cu frecvente descărcări electrice, din cauza unui trăsnet puternic se dezvoltă rapid un incendiu care cuprinde fondul forestier. 4 adulți dintr-un grup de 7 persoane, care se deplasau cu ATV-ul pe un drum forestier au căzut într-o râpă la o adâncime de aproximativ 15 m.

Exercitiul are ca scop pregătirea pompierilor și testarea capacității de reacție, dar și modul de organizare și implicare a tuturor structurilor care ar putea fi implicate într-un asemenea eveniment.

Cu un scenariu dinamic și în continuă schimbare, așa cum se întâmplă în situațiile reale, exercițiul urmărește modul de lucru integrat al salvatorilor, dar și verificarea procedurilor de intervenție în situațiile simulate, precum și identificarea aspectelor ce trebuie perfecționate, atât procedural, cât și individual.
Exercițiul a avut mai multe faze: în prima fază interventia pe plan local cu forțe și mijloace în teren dar și cu convocarea CJSU (Comitetului Județean pentru Situații de Urgență) și cu activarea CJCCI (Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției).
Având în vedere amploarea scenariului a fost organizat un Punct Operativ Avansat (tabără pe timpul nopții ) care coordonează situațiile operative și testează capacitatea de răspuns a jucătorilor.

Totodată, 83 de pompieri militari și gradați profesioniști cu 17 autospeciale de intervenție, precum și o tabără mobilă, un container multirisc și opt motompome asigură intervenţia în situaţia simulată.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677