Premiera la Filipestii de Padure! Copiii din localitate pot recicla acum PET-uri si doze de aluminiu, in schimbul unor monede “FILIbani”

27 Oct 2021 16:30
Asa cum au anuntat in urma cu putin timp, autoritatile din comuna prahoveana Filipestii de Padure au amenajat in localitate o statie inteligenta de reciclare a sticlelor din plastic si a dozelor de aluminiu. Elevii care contribuie la colectarea acestor tipuri de deseuri vor primi FILIbani:

“Când noi vom recicla,
Pădurel va triumfa!
Cum nu ați auzit încă de Pădurel? Acesta este cel mai nou prieten al copiilor din Filipeștii de Pădure și îi ajută să recicleze, păstrând astfel comuna curată. „ Pădurel – spiridușul reciclator” a apărut, peste noapte, în centrul comunității noastre și este o stație inteligenta de reciclare a PET-urilor și a dozelor de aluminiu. În schimbul acestor ambalaje, spiridușul Pădurel le oferă copiilor FILIbani, monede virtuale. Filipeștii de Pădure, devine astfel prima comunitate din Prahova și printre puținele din Romania, alături de Primăria Ciugud din județul Alba, care își lansează propria monedă virtuală: FILIban. Moneda nu are valoare de criptomonedă, ci este doar o formă de recompensare a copiilor. Astfel, în preajma sărbătorilor de iarnă, Pădurel va face o vrajă și va transforma toți FILIbanii colectați de copii în bani reali, care vor putea fi folosiți pentru acțiuni educaționale sau extrașcolare.
Hai să-l ajutăm pe Pădurel! Este un spiriduș cu o misiune extrem de specială: să păstreze comuna curată!
Mulțumiri deosebite companiei SC GENESIS BIOTECH SRL, care a sponsorizat în întregime proiectul. Primăria Filipeștii de Pădure a decis să implementeze acest proiect pilot pentru a stimula protejarea mediului înconjurător în comunitatea noastră. Măsura are ca scop pregătirea cetățenilor pentru intrarea în vigoare a Legii Garanției, care va prevede perceperea și returnarea unei garanții percepută pentru ambalajele din plastic, sticlă și aluminiu”, este anuntul primarului Ciprian Morarescu pe pagina oficiala de facebook a Primariei Filipestii de Padure.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677