Prima editie a Festivalului Concurs de pricesne ”O rugă spre cer” va alea loc pe 25 septembrie, în Ploiești

23 Sep 2022 16:33
Prima editie a Festivalului Concurs de pricesne ”O rugă spre cer” va alea loc pe 25 septembrie, în Ploiești
Unele dintre cele mai cunoscute pricesne – cântece aparţinând folclorului religios românesc se vor auzi, la acest sfârșit de săptămână, la Ploiești, într-un cu totul alt spațiu, decât cel al lăcaşelor de cult. Este vorba despre Sala ”Marea Unire” a Palatului Culturii din municipiul reședință al județului Prahova, unde, pe 25 septembrie a.c., la ora 17.00, va avea loc Festivalul de pricesne ”O rugă spre cer”. Aflat la prima ediție, acest festival, care este organizat de Parohia Înălţarea Domnului din Ploieşti, se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 25 de ani, desfăşurându-se pe două categorii de vârstă: concurenți cu vârsta cuprinsă între 7 şi 15 ani, respectiv între 16 şi 25 ani.

Concurenţii vor interpreta o priceasnă ortodoxă fără acompaniament muzical, fiecare concurent urmând să se înscrie, până pe data de 23 septembrie 2022,pe adresa de email a festivalului: festivalul_o_ruga_spre_cer@yahoo.com. Potrivit organizatorilor, premiile vor consta în diplome şi daruri cu caracter duhovnicesc, fiind oferite pe categorii de vârstă, astfel: Premiul I, II, III, Menţiuni I, II, III, cărora li se vor alătura și Premiul de popularitate şi Trofeul festivalului, juriul urmând să hotărască, de la caz la caz, acordarea şi a altor premii, în funcţie de valoarea interpretării concurenţilor.

Juriul festivalului va fi format din specialişti în domeniul muzical şi religios, printre care se regăsesc pr. Mircea Alexa Ută, pr. Mihai Claudiu Băzăvan, Maria Tănase Marin, Marioara Man Gheorghe şi, în calitate de organizator, pr. Georgian Alexandrescu.

Deschiderea festivalului va fi facuta de Preacucernicul părinte Mihăiţă Stroe, Protoiereul Protoieriei Ploieşti-Sud.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677