Prima editie a Festivalului Concurs de pricesne ”O rugă spre cer” va alea loc pe 25 septembrie, în Ploiești

23 Sep 2022 16:33
Prima editie a Festivalului Concurs de pricesne ”O rugă spre cer” va alea loc pe 25 septembrie, în Ploiești
Unele dintre cele mai cunoscute pricesne – cântece aparţinând folclorului religios românesc se vor auzi, la acest sfârșit de săptămână, la Ploiești, într-un cu totul alt spațiu, decât cel al lăcaşelor de cult. Este vorba despre Sala ”Marea Unire” a Palatului Culturii din municipiul reședință al județului Prahova, unde, pe 25 septembrie a.c., la ora 17.00, va avea loc Festivalul de pricesne ”O rugă spre cer”. Aflat la prima ediție, acest festival, care este organizat de Parohia Înălţarea Domnului din Ploieşti, se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 25 de ani, desfăşurându-se pe două categorii de vârstă: concurenți cu vârsta cuprinsă între 7 şi 15 ani, respectiv între 16 şi 25 ani.

Concurenţii vor interpreta o priceasnă ortodoxă fără acompaniament muzical, fiecare concurent urmând să se înscrie, până pe data de 23 septembrie 2022,pe adresa de email a festivalului: festivalul_o_ruga_spre_cer@yahoo.com. Potrivit organizatorilor, premiile vor consta în diplome şi daruri cu caracter duhovnicesc, fiind oferite pe categorii de vârstă, astfel: Premiul I, II, III, Menţiuni I, II, III, cărora li se vor alătura și Premiul de popularitate şi Trofeul festivalului, juriul urmând să hotărască, de la caz la caz, acordarea şi a altor premii, în funcţie de valoarea interpretării concurenţilor.

Juriul festivalului va fi format din specialişti în domeniul muzical şi religios, printre care se regăsesc pr. Mircea Alexa Ută, pr. Mihai Claudiu Băzăvan, Maria Tănase Marin, Marioara Man Gheorghe şi, în calitate de organizator, pr. Georgian Alexandrescu.

Deschiderea festivalului va fi facuta de Preacucernicul părinte Mihăiţă Stroe, Protoiereul Protoieriei Ploieşti-Sud.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Buna ziua. Urmarim cu interes aceasta disputa dintre doua institutii , care i-si bat joc de atatia ploiesteni, (Consiliul judetean si Primaria Ploiesti ),ne platim taxele si impozitele curente si regretam ca am votat niste persoane care nu au nici o remuscare pentru situatia creata in acest Municipiu. Si ca sa va dati seama de gravitatea situatiei, pe langa faptul ca nu mai avem apa calda de mai bine de o luna (si nu avem nici speranta ca vom avea si caldura in aceasta iarna ), pe usa blocului este afisata instiintarea ca trebuie sa schimbam repartitoarele de costuri la calorifere !!! Intreb si eu care este ideea de a schimba aceste repartitoare , nefiind siguri ca in aceste calorifere vom mai avea agent termic ?
Felicitari Dom.primar pentru acest proiect
Primarul este un om extraordinar! Felicitari!
Cum pot obtine un cate un formular pentru cererea pentru extras de carte funciara la zi ,pentru informare si Etras de plan cadastral . Solicit aceste doua extrase pentru a depune la primarie cerere pt.Obtinerea unui certificat de urbanism
Ok, succes pe mai departe.
Curs valutar
EUR Euro 4.9437 0.0000
USD Dolarul SUA 5.0679 0.0000
GBP Lira sterlina 5.6284 0.0000
CHF Francul elvetian 5.1569 0.0000
XAU Gramul de aur 269.8092 0.0000