Primaria Ploiesti: O preluare a serviciului public de alimentare cu energie termică de către RASP, aşa cum propune preşedintele CJ PH, „în 24 de ore”, este una ilegală

04 Aug 2022 19:16
Primaria Ploiesti: O preluare a serviciului public de alimentare cu energie termică de către RASP, aşa cum propune preşedintele CJ PH, „în 24 de ore”, este una ilegală
Având în vedere propunerea președintelui Consiliului Judeţean Prahova, lansată aseară în spațiul public, în cadrul ședinței informale de Consiliu Judeţean, de preluare de către RASP Ploieşti a prestării serviciului de termie de la CET Brazi – producere şi distribuție primară energie termică – am solicitat specialiștilor din cadrul regiei să își exprime punctul de vedere cu privire la propunerea domnului Iulian Dumitrescu.

​De asemenea, am avut discuții cu juriștii şi cu specialiștii în domeniul achizițiilor publice din cadrul primăriei pentru a găsi cadrul legal prin care se poate face o astfel de preluare.

Concluzia finală a fost că o preluare a serviciului public de alimentare cu energie termică de către RASP, aşa cum propune preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, „în 24 de ore”, este una ilegală, încălcându-se prevederile art. 28 alin. 3 din Legea 51/2006, având în vedere că RASP nu derulează în prezent proiecte cu finanțare europeană:
“(3)Prin excepție de la prevederile alin. (1), serviciile de utilități publice pot fi furnizate/prestate şi de regii autonome de interes local sau județean, reglementate de Legea nr. 15/1990 privind reorganizarea unităților economice de stat ca regii autonome şi societăți comerciale, cu modificările ulterioare, numai dacă acestea mai au în derulare proiecte de investiții cofinanțate din fonduri europene, până la finalizarea acestora.”

Solicităm, încă o dată, atât operatorului de termine, ADI Termoficare Prahova, cât şi Consiliului Judeţean Prahova să dea drumul la apă caldă în Ploieşti!!!

Solicităm domnului președinte Iulian Dumitrescu să găsească soluții legale de rezolvare a acestei situaţii creată artificial de ADI Termoficare Prahova al cărui preşedinte este.

Anexat – Informarea RASP cu privire la posibilitatea preluării serviciului public de alimentare cu energie termică din Municipiul Ploieşti, în sistem centralizat.

COMENTARII

64x64

Visalon Nicolae

Buna ziua. Urmarim cu interes aceasta disputa dintre doua institutii , care i-si bat joc de atatia ploiesteni, (Consiliul judetean si Primaria Ploiesti ),ne platim taxele si impozitele curente si regretam ca am votat niste persoane care nu au nici o remuscare pentru situatia creata in acest Municipiu. Si ca sa va dati seama de gravitatea situatiei, pe langa faptul ca nu mai avem apa calda de mai bine de o luna (si nu avem nici speranta ca vom avea si caldura in aceasta iarna ), pe usa blocului este afisata instiintarea ca trebuie sa schimbam repartitoarele de costuri la calorifere !!! Intreb si eu care este ideea de a schimba aceste repartitoare , nefiind siguri ca in aceste calorifere vom mai avea agent termic ?

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677