Regina Elisabeta sau Regina Maria au purtat cu mândrie IA românească

24 Jun 2021 15:09
24 iunie este Ziua Universală a Iei românești, un obiect vestimentar apreciat și de Casa Regală a României. Reginele au purtat cu mândria IA, atât la evenimente private cât și în călătătorii.
Asociatia pentru Patrimoniul Regal Peles scris că IA ”a ajuns un adevărat „ambasador” al culturii noastre, în lume. Lucrată cu măiestrie, de mână, din materiale naturale, decorată cu modele superbe, de o eleganță aparte, fiecare ie tradițională este o operă de artizanat dar și o piesă vestimentară extrem de versatilă, care poate fi purtată cu stil și la ținutele cele mai moderne”.
Frumusețea iei românești a cucerit faimă mondială și datorită Reginelor României, începând cu Regina Elisabeta.
”Regina Maria și fiicele sale, la începutul secolului XX, au făcut din portul popular românesc o atracție internațională. Sunt antologice imaginile cu Regina și Principesele României purtând cu mândrie și eleganță aceste costume, atât în viața privată cât și în tipul călătoriilor oficiale. Regina Elena, mama Regelui Mihai, a continuat această tradiție și a reușit, în ciuda dificultăților vieții în exil, să păstreze o colecție magnifică de costume populare care au aparținut Familiei Regale”, notează Asociatia pentru Patrimoniul Regal Peles.
foto Asociatia pentru Patrimoniul Regal Peles

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil deosebit cu părinți deosebiți, mult succes în viitor
Felicitări și mult succes!
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9209 0.0012
USD Dolarul SUA 4.1443 -0.0181
GBP Lira sterlina 5.7815 0.0048
CHF Francul elvetian 4.5608 0.0070
XAU Gramul de aur 242.5914 1.7239