Rezultate controale ale politistilor rutieri pe drumurile din Prahova

06 Aug 2022 15:37
Rezultate controale ale politistilor rutieri pe drumurile din Prahova
Polițiștii rutieri din cadul Inspectoratuui de Poliție Județean Prahova- Poliția Municipiului Ploiești- Biroul Rutier și Poliția Municipilui Câmpina au desfășurat ieri mai multe acțiuni pe raza de competență în vederea asigurării unui climat optim de siguranță rutieră pe drumurile din județ.

Astfel, conform IPJ PH, atât în cele două municipii din județ, cât și pe raza comunelor Brebu, Cornu, Filipeștii de Pădure, Florești, Provița de Jos și Telega, polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere greve, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoativ.

Totodată, la acțiunea organizată de polițiștii Poliției municipiului Ploiești-Biroul Rutier, în colaborare cu polițiștii Serviciului Rutier Prahova au participat și specialiști RAR, în vederea verificării stării tehnice a autovehiculelor care se deplasează pe dumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost controlate peste 140 de autoveicule, fiind efectuate aproximativ 40 de testări cu aparatul etilotest și 7 cu aparatul DrugTest.

În acest context, au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, dintre care, 14 bicliștilor care se deplasau pe bicicletă, deși consumaseră băuturi alcoolice, fiind înregistrate valori de 0,65 mg/l, 0,59 mg/l, 0,45 mg/l, 0,18 mg/l și 0,16 mg/l, 13 pentru defecțiuni tehnice, 10 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri ale participanților la trafic.

Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 17.500 de lei.

Totodată, pentru neregulile constatate au fost reținute și 8 certificate de înmatriculare.

Politistii le reamintesc conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte regimul legal de viteză, să nu conducă sub influența alcoolului sau a altor substanțe, să acorde prioritate de trecere participanților la traficul rutier care au acest drept, să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier, iar pietonilor, le recomandăm să respecte prevederile legale privind traversarea părții carosabile.

*Exemplu:*

Seara trecută, în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce acționau cu aparatul radar pe Bulevardul Republicii din municipiu, acesta a înregistrat un autoturism circulând cu viteza de 81 km/h.

Polițiștii au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului în cauză, la volanul acestuia fiind identificat un tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiul București.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că tânărul figurează cu permisul de conducere cu restricții-suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677