Spectacolele Teatrului „Toma Caragiu” în perioada 23-29 mai

23 May 2022 13:42
Săptămâna aceasta, la Teatrul ”Toma Caragiu” muzica se împletește cu arta teatrală, oferind experiențe fascinante pentru toate vârstele, de la acordurile inconfundabile ale acordeonului însuflețit de Emy Drăgoi până la producții ce abordează teme eterne ale existenței umane, de la povești clasice pentru cei mici până la proiecte de teatru multimedia care ne invită să facem un popas binemeritat în lumea copilăriei.
„Dănilă Prepeleac” - miercuri, 25 mai, ora 10.30, sala Teatrului de Animație. Prin intermediul unei povești care a încântat copilăria multor generații, „Dănilă Prepeleac” ne conduce în universul basmului românesc, invitându-ne să îi fim alături lui Dănilă cel veșnic urmărit de necazuri, dar care va izbuti, în cele din urmă, să schimbe ghinionul în noroc.
„Domnul Nostoc și cabana cărților” - joi, 26 mai, ora 10.30, și vineri, 27 mai, ora 18.00, sala Teatrului de Animație. Un spectacol multimedia încântător despre minunata lume a cărților, „Domnul Nostoc și cabana cărților” își propune să îi aducă pe copii mai aproape de lectură şi de lumea poveştilor, de care tehnologia devenită indispensabilă astăzi a ajuns să îi despartă.
„Paracliserul” - joi, 26 mai, ora 19.00, sala Teatrului „Toma Caragiu”. „Paracliserul – discurs spectacular despre semnificația și importanța credinței, de orice fel, în lumea în care (încă) mai trăim. Totodată, un recurs asumat, după puterile noastre, la smerenie, umilință și stringența acestor calități în lume. Lume care, probabil, mai poate fi salvată și prin – sau mai ales prin – acceptarea condiției actuale a Omului, aceea de animal înfrânt. Înfrânt de propriul orgoliu… Poate că, recunoscându-ne în sfârșit umila condiție, fir de praf în cosmos, vom dăinui, vom putea să ne salvam și, mai ales, să salvăm de la prăbușire, fie chiar și în ceasul al 12-lea, catedrala noastră cea mai mare, importantă, generoasă și încă vie, Pământul…” (Marcel Țop - regizor)
„Mai Jazz Manouche” - vineri, 27 mai, ora 19.00, sala Teatrului Toma Caragiu. Un gen muzical cu o istorie și un parfum aparte, jazz manouche își are originile în Franța, țara în care binecunoscutul acordeonist Emy Drăgoi și-a desăvârșit studiile muzicale, l-a descoperit pe Django Reinhardt, și unde i-a fost acordat, în 2005, titlul de „Artistul anului”. Concertul „Mai Jazz Manouche”, susținut de Emy Drăgoi și Jazz Hot Club România, îl are ca invitat special pe muzicianul Andrei Tudor, pianist și dirijor ce a colaborat cu personalități artistice precum Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Goran Bregovici, și are în palmares peste 30 de premii naționale și internaționale pentru compoziție și interpretare.
„Toxic” - sâmbătă, 28 mai, ora 19.00, sala Teatrului „Toma Caragiu”. Un spectacol care vorbește, cu umor, ironie și sarcasm, despre toate acele lucruri care pigmenteaza relațiile moderne și le fac atât de pasionante: șase cupluri ne împărtășesc poveștile lor de viață, încărcate de iluzii, ironii, amăgiri și dezamăgiri. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 14 ani.
„Tabloul vrăjit” - duminică, 29 mai, ora 11.00, sala Teatrului de Animație. „Tabloul vrăjit” este un spectacol pentru copii și părinții lor, care îmbracă în mult umor, folii translucide și muzică live un Bildungsroman cu peripeții și tâlc, care s-a petrecut aievea pe plaiurile noastre mioritice. Captivă în illo tempore, o bunicuță singură retrăiește în fiecare seară cea mai prețioasă amintire care o leagă de nepoțeii ei: povestea tabloului vrăjit. Glasul ei tremurând dă naștere unei lumi de basm cu fete de împărat și băieți de lăudat, cărora ea li se alătură, luând pe rând chip și formă de împărăteasă, zână, albină și pește cu puteri magice. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 7 ani.
„Job Interviews” - duminică, 29 mai, ora 19.00, sala Teatrului „Toma Caragiu”. În cadrul campaniei umanitare „Artiști români pentru artiști ucraineni”, Teatrul „Toma Caragiu” vă invită să vizionați „Job Interviews”, de Petr Zelenka, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Spectacolul prezintă povestea unei femei care are capacitatea de a rezistă într-o lume cinică, rece, dură, și are puterea de a o lua de la capăt atunci când pierde totul.
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția de Bilete a Teatrului, tel. 0244 522 774, sau on-line, pe site-ul www.teatruploiesti.ro, secțiunea Program spectacole. Vă așteptăm cu drag la teatru!

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677