Sute de tone de cătină, măceșe și păducel din Prahova vor fi vândute în Germania și Austria, la un preț mai mare ca cel de anul trecut

02 Aug 2017 13:19
Este o tradiție de zeci de ani ca tone de cătina, măceșe și păducel din Prahova să fie vândute în străinătate. Așa că de astăzi Direcția Silvică Prahova a început achiziția de fructe de pădure pentru o comandă de 150 de tone care va fi livrată în Austria și Germania. Este vorba despre 80 de tone de cătină, 50 de tone de măceșe și 20 de tone de păducel. Fructele sunt adunate de culegătorii din zonele de munte și aduse la sediile Ocoalelor Silvice. Pentru fiecare kilogram cules, aceștia primesc 5 lei. Apoi fructele sunt congelate în saci de hârtie și transportate în afara țării. Străinii cumpără cătina și măceșele pentru a le prelucra în industria alimentară și farmaceutică sub formă de suc, siropuri, suplimente, uleiuri, tincturi și produse cosmetice. Anul acesta prețul frucutelor respective cu proprietăți miraculoase a crescut cu 15%. Astfel, Direcția Silvică Prahova va încasa 1850 de euro pentru o tonă de cătină, și 850 de euro pentru câte o tonă de păducel sau măceșe.
Potrivit csid.ro, cătina este un arbust care poate crește pãnã la 5-6 metri înãlțime. Principala parte folositã în fitoterapie sunt fructele de cătină, bogate în vitamina C și cu un conținut bogat în ulei, extrem de benefic în afecțiunile pielii. De asemenea, sucul de fructe presate poate fi consumat ca atare sau transformat în sirop, cu multiple beneficii petnru sănătate. Cătina are efect antioxidant, emolient, citoprotector, imunostimultor, vitaminizant, depurativ, antiinflamator, cicatrizant. Preparatele pe bază de cătină sunt recomandate în caz de: afecțiuni hepatie, oculare, răceli, viroze respiratorii, pojar, afecțiuni gastroduodenale, urticarii, eczeme, surmenaj, ulcer gastric, ateroscleroză.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677