Un weekend plin de evenimente la inceputul lunii lui “cuptor” in Prahova

04 Jul 2022 12:05
În weekendul care tocmai s-a încheiat, gradul de ocupare în judeţul Prahova a fost de 85%, turiştii alegând să petreacă aici un weekend relaxant de vară.

Weekendul care tocmai s-a incheiat a fost unul plin de evenimente atat in statiunile montane de pe Valea Prahovei cat si in Ploiesti, Campina sau Breaza.

La Busteni, la cererea cetățenilor și turiștilor care iubesc petrecerea timpului liber în aer curat, a luat naștere "Festivalul VERII", acesta a avut loc în zilele 1 - 2 - 3 iulie .
Turistii si locuitorii din Busteni s-au bucurat de evenimente cu totul speciale, în amfiteatrul din Parcul Central Bușteni, unde au fost așteptați în centrul orașului toți cei care iubesc muzica tradițională și nu numai.
Participantii la eveniment au petrecut clipe de neuitat alături de artiștii lor îndrăgiți.

La Breaza, turistii si locuitorii zonei au fost așteptati la ediția a IX-a a festivalului moto Rock la Foc desfasurat intre 1-3 iulie . Evenimentul a revenit în forță după doi ani de pande-pauza, cu o locație nouă care, cu siguranță, le-a placut tuturor.
Roata de Foc - Rock la Foc a ajuns la ediția a IX-a.Participantii au petrecut timp de 2 zile cu trupele preferate.
Accesul la eveniment a costat 50 de RON/zi sau 80 RON/2 zile. Inclus în preț a fost accesul la tot evenimentul, concert rock in cele 2 zile,zona de campare dotată cu toalete, dusuri cu apa calda și foișoare. La Rock Mill Resort – Breaza

La Bucov, in Parcul Memorial Constantin Stere, a avut loc duminica 3 iulie, concursul “Aventura si Orientare”.
Concursul a fosr organizat de Administraţia Parcului Memorial "Constantin Stere" Ploieşti (Zoo Ploiești - Bucov) şi Clubul de Turism și Arte Escamonde Ploiești.
Acest concurs a constat în parcurgerea unui traseu de orientare sportivă, cu ajutorul hărții și al busolei. Traseul a avut mai multe posturi, iar concurentul a trebuit să parcurgă traseul într-un timp cât mai scurt, văzând fișa de concurs în toate posturile, în ordinea menționată pe aceasta. În funcție de categoria de vârstă, traseele au fost diferite ca lungime și dificultate.
Pentru fiecare categorie de concurs, s-au acceptat maximum 15 participanți, în ordinea înscrierii.
Startul și finishul au avut loc în zona teatrului de vară din Parcul “Constantin Stere” Bucov.
Startul a avut loc la ora 10:00.

Tot la Bucov , Primăria Municipiului Ploiești, prin Administraţia Parcului Memorial „Constantin Stere” Ploiești, au organizat festivalul Summer Fest ediția a II-a, eveniment care s-a desfășurat incepand de vineri, 01 iulie 2022 și pana sâmbătă, 02 iulie 2022, începând cu ora 18:00, în Parcul Bucov - zona Plajă.
În cadrul festivalului au susținut concerte live: Grasul XXL, Slăvescu, Andre Rizo, Rosario Internullo, Kov, Sllash & Doppe, Lexu, Nan, Afgo și mulți alții.
Pe parcursul desfășurării festivalului au avut loc laser-show-uri, spectacole cu fachiri și animatori pe picioroange, a fost amenajată și o zonă street food, focul de artificii încheind minunatul eveniment.
​Intrarea la festival a fost liberă.

Ploieștiul a găzduit primul eveniment de motorsport cu amprentă ZERO de CO2 asupra orașului! Primăria Municipiului Ploiești a susținut etapa a III-a din cadrul Campionatului Național de Karting Electric 2022, ”Marele ePremiu al Orașului Ploiești” care s-a desfășurat, în acest weekend, pe Bulevardul Independenței.
Competiția a fost organizată de Asociația Clubul de Karting București și s-a desfășurat sub autoritatea Federației Române de Automobilism Sportiv.
Evenimentul, cu amprentă ZERO de CO2 asupra orașului și locuitorilor, a avut loc în zilele de 02 și 03 iulie , pe Bulevardul Independenței, unde, peste 40 de copii, cu vârste între 5 și 13 ani, și-au demonstrat măiestria în încercarea de a obține un loc pe podium.
Etapa a 3-a din CNKE a fost structurată în două zile, sâmbătă, 2 iulie a.c., în intervalul orar 10.00-19.00, au fost programate manșele de calificări și finalele la proba Super Slalom, precum și calificări la proba Viteză pe Circuit-Time-Attack.
Duminică, 3 iulie, de la ora 10.00, s-au desfășurat finalele la Viteză pe Circuit-Time Attack. Festivitatea de premiere a avut loc în aceeași zi, în jurul orei 16.00, la Monumentul Vânătorilor din fața Gării de Sud.


Apdt Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reuneste intr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judetean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comert si industrie, UPG.

Apdt Prahova este membru in consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanta, al grupului de lucru OMD, si de asemenea membru fondator si vicepresedinte FAPT.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677