VARIANTA OCOLITOARE COMARNIC – Traseul propus de proiectant

22 Nov 2021 10:54
VARIANTA OCOLITOARE COMARNIC – Traseul propus de proiectant
Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „VARIANTA OCOLITOARE COMARNIC” a fost aprobat de către consilierii judeţeni în şedinţa extraordinară din 16 noiembrie, fiind un pas important şi obligatoriu pentru realizarea acestui proiect. Unul, de altfel, mult aşteptat de către toţi participanţii la trafic care tranzitează Valea Prahovei. Zona Comarnicului este una dintre cele în care se creează cozi de așteptare foarte lungi, în special în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, precum şi în perioadele sărbătorilor legale.
Investiţia reprezintă una din oportunităţile de revitalizare a peisajului urban din zonă şi face parte din obiectivele prioritare de dezvoltare ale judeţului.
Şi în acest caz, necesitatea şi oportunitatea înfiinţării noii structuri rutiere de drum județean clasa III (tip drum național) este justificată prin avantajele imediate şi majore pe care le va avea:
• fluidizarea traficului urban şi creşterea vitezei de transport prin devierea traficului de tranzit,
• reducerea consumului de carburant şi, implicit, reducerea gazelor cu efect de seră
• degrevarea străzilor şi a tronsonului DN 1, din interiorul oraşului Comarnic,
• reducerea aglomeraţiei urbane şi a accidentelor
• dezvoltarea afacerilor deja existente şi atragerea unor noi investitori în zonă
Caracteristicile tehnice, conform Studiului de fezabilitate
• Lungime traseu – 5,855 km (Traseul propus va începe la ieşirea din DJ 103R, prin stânga, unde este prevăzută o intersecţie giratorie. Din această intersecţie, proiectul prevede un drum paralel cu calea ferată până la km 1+330, unde traversează râul Prahova printr-un pod de 80 m. Traseul duce în continuare către o intersecţie cu sens giratoriu cu strada Ghioşeşti, după care continuă paralel cu albia râului Prahova. La km 3+730, centura traversează râul Prahova printr-un pod de 60 m, apoi continuă pe malul drept al râului, până la km 4+350, unde traversează un afluent al Prahovei (Valea Mesteacănului) pe un pod de 36 m. Traseul continuă pe malul drept al râului Prahova, pe care îl traversează pe un pasaj care trece calea ferată Bucureşti-Braşov, la km 5+800, şi se închide printr-o intersecţie de tip giratoriu cu DN1, la km 111+200)
• Benzi pe sens – 2 x 3,25m
• Benzi de încadrare – 2 x 0,25m
• Trotuare, acostamente
• 1 pasaj suprateran peste calea ferată Bucureşti-Braşov
• 3 poduri
• Apărări de maluri
• Lucrări de consolidare pentru ramblee şi deblee
• 2 intersecţii giratorii cu DJ 103R şi DN1 (la capetele tronsonului)
• Intersecţii cu străzile: Ghioşeşti, Podul lui Neag
• Podeţe tubulare şi drumuri laterale
Costul estimat pentru realizarea investiţiei – 172.560.731,68 lei (inclusiv TVA)
Durata estimată a execuţiei – 24 luni
Hotărârea integrală o puteţi consulta pe site-ul Consiliului Judeţean Prahova: https://www.cjph.ro/files/HotarariCJP/2021/Hot%C4%83r%C3%A2rea%20nr.%20259%20din%20data%2016-11-2021.pdf
sursa CJ Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677