Ziua Internațională a Art Nouveau, pentru prima oară sărbătorită la Muzeul Național Peleș

11 Jun 2021 09:54
Regina Maria este considerată cel mai important promotor al stilului Art Nouveau în România. Așa a decorat reședința estivală de la Sinaia, castelul Pelișor, iar acum reprezentanții Muzeului Național Peleș ne invită să face cunoștință cu acest stil. Este pentru prima dată când Ziua Internațională a Art Nouveau este sărbătorită la Muzeul Național Peleș.
”Ziua Internațională a Art Nouveau a fost instituită în anul 2013, la inițiativa Muzeului de Arte Aplicate din Budapesta.
Devenită tradiție, sărbătoarea stilului Art Nouveau este prilejul pentru a celebra grația, frumusețea și bucuria de a trăi.
Sărbătorind-o pentru prima dată la Muzeul Național Peleș, vă invităm să ne bucurăm împreună de lejeritatea arhitecturilor, de luminozitatea și căldura încăperilor, de prețiozitatea obiectelor de colecție cu care regina Maria, cel mai important promotor al stilului Art Nouveau în România, a decorat reședința estivală de la Sinaia, castelul Pelișor”, au transmis reprezentanții Muzeului.
foto Muzeul Național Peleș

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9242 -0.0017
USD Dolarul SUA 4.1233 -0.0026
GBP Lira sterlina 5.7569 -0.0030
CHF Francul elvetian 4.4890 -0.0040
XAU Gramul de aur 236.1626 -0.2731