30 de elevi ai Colegiului Național Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza vor fi prezenți la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regele Mihai I de la Curtea de Argeș

15 Dec 2017 17:05
30 de elevi ai Colegiului Național Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza vor fi prezenți la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regele Mihai I de la Curtea de Argeș
În cadrul funeraliilor de stat ale Majestății Sale Regele Mihai I, sâmbătă, 16 decembrie, în componența Gărzii de Onoare constituită de Ministerul Apărării Naționale, alături de cele trei detașamente care reprezintă cele trei categorii de forțe ale Armatei României (terestre, aeriene și navale), va fi prezent și un detașament de 30 de elevi ai Colegiului Național Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.

Elevii cantemiriști sunt prezenți la funeralii pentru a aduce un omagiu Majestății Sale Regele Mihai I, cel care a fost a fost elev al Liceului Militar "Nicolae Filipescu" de la Mănăstirea Dealu, ale cărei tradiții sunt continuate de liceul de la Breaza.

În toamna anului 1930, Regele Carol al II-lea a adresat o cerere ministrului armatei de la acea vreme pentru a înscrie pe fiul său Mihai în evidențele liceului militar.

"Prin aceasta doresc ca legătura care există între Dinastie și Oștire să fie întărită încă mai mult și că El (Mihai -n.n.) chiar din copilărie să simtă mândria de a purta haina ostașilor, grație credinței cărora marii mei înaintași, au putut înfăptui independența și unirea tuturor Românilor sub o singură Coroană," se arăta în cererea Regelui Carol al II-lea.

* * *

Reamintim faptul că la ceremonia religioasă și militară de la Palatul Regal din București și pe timpul deplasării cortegiului funerar către Palatul Patriarhiei și, ulteriorm către Gara Băneasa " vor participa aproximativ 300 de militari (3 detașamente de onoare, reprezentând Forțele Terestre, Forțele Aeriene și Forțele Navale și un detașament de onoare format din elevi ai Colegiului Național Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza), militari din Brigada 30 Gardă "Mihai Viteazul" și Muzica Reprezentativă a M.Ap.N. vor asigura garda la catafalc, Garda de Onoare și muzica militară, iar un HMMWV 1114 al Batalionului 265 Poliție Militară "Tudor Vladimirescu" va tracta afetul de tun (tun-obuzier cal.122 mm).

La ceremoniile de la Mânăstirea Curtea de Argeș vor fi prezenți aproximativ 200 de militari ai Forțelor Terestre (Batalionul 33 Vânători de Munte și Brigada 2 Vânători de Munte) și ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" vor asigura Garda de Onoare și muzica militară, iar 50 de militari cu 5 tunuri de calibrul 76 mm vor executa 21 de salve de tun.

Forțele și mijloacele Ministerului Apărării Naționale participante la funeraliile de stat au fost asigurate în conformitate cu Legea 215/2016 privind ceremoniile oficiale și Regulamentul onorurilor și ceremoniilor militare, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M63/2013.

Foto cu caracter ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677