30 de elevi ai Colegiului Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza vor fi prezenți la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regele Mihai I de la Curtea de Argeș

15 Dec 2017 17:05
30 de elevi ai Colegiului Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza vor fi prezenți la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regele Mihai I de la Curtea de Argeș
În cadrul funeraliilor de stat ale Majestății Sale Regele Mihai I, sâmbătă, 16 decembrie, în componența Gărzii de Onoare constituită de Ministerul Apărării Naționale, alături de cele trei detașamente care reprezintă cele trei categorii de forțe ale Armatei României (terestre, aeriene și navale), va fi prezent și un detașament de 30 de elevi ai Colegiului Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Elevii cantemiriști sunt prezenți la funeralii pentru a aduce un omagiu Majestății Sale Regele Mihai I, cel care a fost a fost elev al Liceului Militar „Nicolae Filipescu” de la Mănăstirea Dealu, ale cărei tradiții sunt continuate de liceul de la Breaza.

În toamna anului 1930, Regele Carol al II-lea a adresat o cerere ministrului armatei de la acea vreme pentru a înscrie pe fiul său Mihai în evidențele liceului militar.

"Prin aceasta doresc ca legătura care există între Dinastie şi Oştire să fie întărită încă mai mult şi că El (Mihai -n.n.) chiar din copilărie să simtă mândria de a purta haina ostaşilor, graţie credinţei cărora marii mei înaintaşi, au putut înfăptui independenţa şi unirea tuturor Românilor sub o singură Coroană," se arăta în cererea Regelui Carol al II-lea.

* * *

Reamintim faptul că la ceremonia religioasă și militară de la Palatul Regal din București și pe timpul deplasării cortegiului funerar către Palatul Patriarhiei și, ulteriorm către Gara Băneasa – vor participa aproximativ 300 de militari (3 detașamente de onoare, reprezentând Forțele Terestre, Forțele Aeriene și Forțele Navale și un detașament de onoare format din elevi ai Colegiului Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza), militari din Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” și Muzica Reprezentativă a M.Ap.N. vor asigura garda la catafalc, Garda de Onoare și muzica militară, iar un HMMWV 1114 al Batalionului 265 Poliție Militară „Tudor Vladimirescu” va tracta afetul de tun (tun-obuzier cal.122 mm).

La ceremoniile de la Mânăstirea Curtea de Argeș vor fi prezenți aproximativ 200 de militari ai Forțelor Terestre (Batalionul 33 Vânători de Munte și Brigada 2 Vânători de Munte) și ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” vor asigura Garda de Onoare și muzica militară, iar 50 de militari cu 5 tunuri de calibrul 76 mm vor executa 21 de salve de tun.

Forțele și mijloacele Ministerului Apărării Naționale participante la funeraliile de stat au fost asigurate în conformitate cu Legea 215/2016 privind ceremoniile oficiale și Regulamentul onorurilor și ceremoniilor militare, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M63/2013.

Foto cu caracter ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0005
USD Dolarul SUA 4.1525 0.0261
GBP Lira sterlina 5.3881 0.0139
CHF Francul elvetian 4.5548 0.0172
XAU Gramul de aur 253.0990 1.0791