Armăsarul Star Nobel a câştigat Derby-ul de Trap al României!

24 Oct 2018 01:33
Armăsarul Star Nobel a câştigat Derby-ul de Trap al României!
După o pauză de trei ani, iubitorii turfului au avut parte, astăzi, de un nou Derby de Trap al României, organizat de Primăria Ploieşti şi Consiliul Local Ploieşti, prin Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. Reuniunea ce a debutat la ora 10.00 a adunat în tribune peste 1.500 de spectatori şi a oferit un spectacol apreciat, atât cele şapte curse, ce au avut la start 45 de cai (record pentru acest an), cât şi momentele de entertainment oferite de organizatori pe parcursul evenimentului făcând o bună propagandă unui sport care le-a lipsit câţiva ani ploieştenilor şi nu numai.
Cursa vedetă a fost, bineînţeles, Derby-ul de Trap al României, în cadrul căruia s-au întrecut 6 din cei 7 trăpaşi care au participat în „Criteriul cailor de 4 ani” şi „Premiul de încercare”, curse desfăşurate în cele două reuniuni din luna septembrie: Star Nobel, Seniorita, Fascia, Vraja Verii, Barbarosa şi Kanur. Aşa cum era de aşteptat, armăsarul aflat în proprietatea Hergheliei Nan şi avându-l în sulky pe Vasile Gheorghe, Star Nobel, s-a impus clar şi şi-a confirmat statutul de favorit, conducând cursa de 3.100 de metri de la start până la potou. Învingătorul a intrat în posesia unei superbe cupe şi a unui premiu în valoare de 5.400 ron, festivitatea de premiere fiind oficiată de Gabriela-Maria Podașcă, ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului şi de Claudiu Sorin Roșu-Mareş, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării, Vlad Bontea, preşedinte al Federaţiei Ecvestre Române, Iacob Lelior, director al Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie, alături de şeful Complexului Hipodrom, Claudiu Coman.
În total, în Derby au fost premii în valoare totală de 12.000 de lei, bani împărţiţi astfel: locul 1 – 5.400 lei; locul al 2-lea – 3.000 lei, locul al 3-lea – 1.800 lei; locul al 4-lea – 1.200 lei; locul al 5-lea – 600 lei.
Celelalte curse importante ale zilei au fost câştigate de Veritable Yankee (Criteriul cailor de 2 ani), Calligenia BMW (Criteriul cailor de 3 ani) şi Diego (Criteriul cailor de 5 ani). Premierile au fost efectuate de personalităţi ale sportului prahovean – fosta mare campioană de înot Tamara Costache, antrenorul de box maestrul emerit Titi Tudor şi fostul mare baschetbalist Cătălin Burlacu -, de reprezentanţi ai Consiliului Local Ploieşti – George Botez, Aurelian Tudor, Sanda Drăgulea şi Marius Dinu, de directorul societăţii Transport Călători Express, Nicolae Alecsandri, directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu”, Vlad Mateescu, şi de către directorul Teatrului „Toma Caragiu”, Mihaela Rus.
Bineînţeles, a fost onorantă prezenţa în două curse a belgianului Joseph Verbeek, unul dintre cei mai importanţi driveri din istoria trapului mondial. Cel supranumit „Diavolul belgian” a participat în două curse, reuşind să vină al doilea în „Criteriul cailor de 2 ani”, cu Calypso RM, şi al treilea în „Criteriul cailor de 3 ani”, cu Speedy Nobel.
La buna desfăşurare a evenimentului au contribuit Filarmonica „Paul Constantinescu” şi Teatrul „Toma Caragiu”, din Ploieşti. Pe parcursul reuniunii, spectatorii au putut urmări defilarea unui atelaj condus de Constantin Şelaru, tras de doi cai frizieni – Ivona (10 ani) şi Dimer (7 ani) -, deţinuţi de Cristian şi Ioana Dumitru, precum şi demonstraţii de sărituri peste obstacole şi galop, realizată de cai aparţinând societăţii „Domeniul cailor” (proprietar Daniel Cismaru): iapa Nataşa, condusă de Dan Walter, armăsarul Şihan, condus de Iulia Oprescu, şi armăsarul Incredibil, condus de Paul Ghişoiu.
În total, în cadrul reuniunii de astăzi s-au pus la bătaie premii în valoare totală de 44.000 lei. Peste două săptămâni, pe 15 octombrie, va avea loc o nouă Reuniune oficială, în cadrul căreia se va ţine „Premiul de consolare”, rezervat cailor din Derby, mai puţin câştigătorului Star Nobel.
foto: CSM Ploiesti

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Condoleante mamico nu sunt cuvinte pentru alinarea acestei dureri.Din pacate sunt in toata tara astfel de evenimente si poate cineva se sesizeaza.va multumim pt impartasirea durerii si suntem alaturi de dvs.
Eu am fost socata cand am aflat ca cel mic nu a supravietuit,ma aflam in spital cu copilasul meu pe data de10 ,dupa ce marti noaptea la ora 1 a inceput sa vomite in jet si a vomitat de 7 ori pana dimineata la 6,am crezut ca a mancat ceva seara dar cand am vazut internati inca 5 copii de la el de la gradinita si de la grupa lui mi-am dat seama ca ceva se intampla(nu se stie nici azi cauza care a dus la aceste stari de voma,urmate de febra).Este regretabil si fara cuvinte ce s-a intamplat dar eu cred ca dr.Serban trebuia sa-l interneze si sa-l tina sub control nu sa-i administreze injectie si sa va lase acasa.Dumnezeu sa va dea putere!
Condoleante ! 😢
Condoleante parintilor pentru îngerasul de Alex....o mare durere... Propun ca la facultatea de medicina sa nu mai fie admis nici un CONCURENT fara sa fi absolvit cu minim nota 8 Liceul Sanitar si cu doi ani de practica într un spital....altfel vom avea mereu mai multe probleme de acest fel...
Dragii mei este o durere care nu poate fi descrisă în cuvinte!!! Dumnezeu să vă întărească sa va de-a putere să mergeți mai departe!! Și fetița mea a avut meningita la vârsta de 2 ani!! Mulțumesc Lui Dumnezeu că acum este bine și a trecut cu bine!! Eu sunt din Ploiesti și ce vreau sa va spun este că în acea perioadă a venit o mămică cu copilul din Sinaia care era diagnosticat aici la Ploiesti cu meningită la Sinaia nici nu era suspect macar de așa ceva !! Îl trata de plămâni și a adus copilul in coma In Ploiesti!! Dragii mei acești medici nu ar trebui sa existe!! Fetița mea a dormit 4 zile și 4 nopți iar acești medici de la Ploiesti de la spitalul de boli infecțioase Movila Vulpii mi-a salvat-o!! A făcut 3 puncții in șirea spinării ...era de o durere groaznica ..nu putea să își mai controleze mâini ,picioare ...stătea trează 1 secunda din 12 ore!! În acea secunda in care deschidea ochii mă punea să o întorc după o parte pe cealaltă pentru că nu putea să își mai controleze nimic!! Capul nu mai funcționa și nu mai putea sa controleze corpul!!! Acum este gimnasta de performanță are 10 ani și datorită medicilor de la Ploiesti fata mea este în viața!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.6670 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.0662 0.0105
GBP Lira sterlina 5.2812 -0.0043
CHF Francul elvetian 4.0897 0.0238
XAU Gramul de aur 161.4068 1.9704