Armăsarul Star Nobel a câștigat Derby-ul de Trap al României!

02 Oct 2017 10:15
Armăsarul Star Nobel a câștigat Derby-ul de Trap al României!
După o pauză de trei ani, iubitorii turfului au avut parte, astăzi, de un nou Derby de Trap al României, organizat de Primăria Ploiești și Consiliul Local Ploiești, prin Clubul Sportiv Municipal Ploiești. Reuniunea ce a debutat la ora 10.00 a adunat în tribune peste 1.500 de spectatori și a oferit un spectacol apreciat, atât cele șapte curse, ce au avut la start 45 de cai (record pentru acest an), cât și momentele de entertainment oferite de organizatori pe parcursul evenimentului făcând o bună propagandă unui sport care le-a lipsit câțiva ani ploieștenilor și nu numai.
Cursa vedetă a fost, bineînțeles, Derby-ul de Trap al României, în cadrul căruia s-au întrecut 6 din cei 7 trăpași care au participat în "Criteriul cailor de 4 ani" și "Premiul de încercare", curse desfășurate în cele două reuniuni din luna septembrie: Star Nobel, Seniorita, Fascia, Vraja Verii, Barbarosa și Kanur. Așa cum era de așteptat, armăsarul aflat în proprietatea Hergheliei Nan și avându-l în sulky pe Vasile Gheorghe, Star Nobel, s-a impus clar și și-a confirmat statutul de favorit, conducând cursa de 3.100 de metri de la start până la potou. Învingătorul a intrat în posesia unei superbe cupe și a unui premiu în valoare de 5.400 ron, festivitatea de premiere fiind oficiată de Gabriela-Maria Podașcă, ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului și de Claudiu Sorin Roșu-Mareș, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării, Vlad Bontea, președinte al Federației Ecvestre Române, Iacob Lelior, director al Agenției Naționale pentru Zootehnie, alături de șeful Complexului Hipodrom, Claudiu Coman.
În total, în Derby au fost premii în valoare totală de 12.000 de lei, bani împărțiți astfel: locul 1 " 5.400 lei; locul al 2-lea " 3.000 lei, locul al 3-lea " 1.800 lei; locul al 4-lea " 1.200 lei; locul al 5-lea " 600 lei.
Celelalte curse importante ale zilei au fost câștigate de Veritable Yankee (Criteriul cailor de 2 ani), Calligenia BMW (Criteriul cailor de 3 ani) și Diego (Criteriul cailor de 5 ani). Premierile au fost efectuate de personalități ale sportului prahovean " fosta mare campioană de înot Tamara Costache, antrenorul de box maestrul emerit Titi Tudor și fostul mare baschetbalist Cătălin Burlacu -, de reprezentanți ai Consiliului Local Ploiești " George Botez, Aurelian Tudor, Sanda Drăgulea și Marius Dinu, de directorul societății Transport Călători Express, Nicolae Alecsandri, directorul Filarmonicii "Paul Constantinescu", Vlad Mateescu, și de către directorul Teatrului "Toma Caragiu", Mihaela Rus.
Bineînțeles, a fost onorantă prezența în două curse a belgianului Joseph Verbeek, unul dintre cei mai importanți driveri din istoria trapului mondial. Cel supranumit "Diavolul belgian" a participat în două curse, reușind să vină al doilea în "Criteriul cailor de 2 ani", cu Calypso RM, și al treilea în "Criteriul cailor de 3 ani", cu Speedy Nobel.
La buna desfășurare a evenimentului au contribuit Filarmonica "Paul Constantinescu" și Teatrul "Toma Caragiu", din Ploiești. Pe parcursul reuniunii, spectatorii au putut urmări defilarea unui atelaj condus de Constantin Șelaru, tras de doi cai frizieni " Ivona (10 ani) și Dimer (7 ani) -, deținuți de Cristian și Ioana Dumitru, precum și demonstrații de sărituri peste obstacole și galop, realizată de cai aparținând societății "Domeniul cailor" (proprietar Daniel Cismaru): iapa Natașa, condusă de Dan Walter, armăsarul Șihan, condus de Iulia Oprescu, și armăsarul Incredibil, condus de Paul Ghișoiu.
În total, în cadrul reuniunii de astăzi s-au pus la bătaie premii în valoare totală de 44.000 lei. Peste două săptămâni, pe 15 octombrie, va avea loc o nouă Reuniune oficială, în cadrul căreia se va ține "Premiul de consolare", rezervat cailor din Derby, mai puțin câștigătorului Star Nobel.
foto: CSM Ploiesti

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677