Bozieni, Prahova, satul uitat de lume

23 Feb 2015 14:19
Satul cu un singur locuitor! Se intampla, in Prahova, in comuna Fantanele. Aici, exista un catun unde mai traieste un singur suflet. Tanti Ecaternina, o batrana in varsta de 82 de ani, sa incapataneaza sa ramana in locul in care s-a nascut. Este departe de civilizatie iar singurele vietuitoare care ii tin de urat sunt cainii si pisicile din ograda sa.
Satul Bozieni, caci despre el este vorba, a ramas pe harta judetului, desi mai are un singur locuitor. Ecaterina Serban este cea care da viata acestui loc. Batranica recunoaste: tare grea este singuratatea. Mai ales ca isi aduce aminte cum era pe vremuri, in aceste locuri.
- Aveam si scoala, era si magazin. Acum nu mai e nimic, e pustiu. Nu am nici macar de unde sa imi iau apa. Tare greu mai este* ne povesteste Ecaterina Serban
Si chiar asa este! 100 de gospodarii erau inainte de 1977. Functiona si o scoala cu clasele I-IV. Usor, usor, glasurile de copii nu s-au mai auzit. De altfel, satul Bozieni, in 1989 avea toate actele facute sa fie desfiintat.
- Am gasit in arhiva. Urma sa fie desfiintat de regimul comunist. Toti localnicii urmau sa fie mutati, aici in centrul comunei. Nu mai erau multi pentru ca la cutremurul din 1977 multe case s-au prabusit* ne-a declarat Mateiu Dumitru, primarul comunei Fantanele
A ramas in final, Ecaterina Serban, singura in tot satul. Si nici nu vrea sa plece, nici in ruptul capului.
- Nu plec eu de aici. Asta e casuta in care m-am nascut. Am ramas singura dar nici nu vreau sa plec, desi fata mea de la Ploiesti insista sa ma duc la ea* a adaugat tanti Ecaterina
De altfel, cand i se face dor de cei dragi, tanti Ecaterina se uita pe poze. Apoi, se apuca sa-si umple timpul, care tare greu mai trece atunci cand esti singur.
Dupa ce a stat mai bine de 20 de ani singura, in tot satul, Ecaterina Serban, va avea in curand vecini. In Bozieni, Primaria a ridicat un azil de batrani. Urmeaza ca locatia sa fie predata unei fundatii si usor, usor sa prinda viata.

COMENTARII

64x64

Stefanescu george Crisian

Da Domnu Matei Stiu E Uitat De Lume.

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677