Cod de vânt puternic, în Prahova, la munte/Măsurile luate de autorități

22 Feb 2020 16:13
Cod de vânt puternic, în Prahova, la munte/Măsurile luate de autorități
Ca urmare a anunțării codurilor galben și portocaliu privind intensificări ale vântului, cu rafale de peste 110-130 de km la oră, mai ales în zona montană a județului Prahova, ce se vor derula de mâine, 23.02. 2020, de la ora 6.00 și până pe 24 februarie ora 18, domnul prefect Cristian Ionescu a convocat astăzi, 22.02.2020, la ora 15.00, în şedinţă extraordinară, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.
În urma ședinței extraordinare a CJSU Prahova s-au întreprins următoarele:
1.Începând cu data de 23.02.2020, ora 18, a fost activat Centrul judetean de conducere și coordonare a interventiei Prahova.
2. Totodată, a fost activat Centrul judetean de comunicare si informare publica în situații de urgență prin intermediul căruia vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor informaţii cu privire la derularea fenomenelor meteo și măsurile privind protejarea populației.
3. S-a dispus monitorizarea căilor de comunicații, a infrastructurii de transport energie si de comunicatii, a cursurilor de apa, barajelor si operatorilor sursa de risc.
4. Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea atenționării meteo, instituirii serviciului de permanență la sediile autorităților publice locale și monitorizarea evoluției situației.
5. A fost pusă la dispozitia CJCCI Prahova situația actualizată a persoanelor a căror sănătate prezintă risc (femei gravide, pacienţi dializaţi)
6. În cadrul ședinței au fost analizate: starea drumurilor naționale și județene, pregătirea utilajelor și mijloacelor de intervenție, stocurile de materiale antiderapante.

Recomandări către populație:
- Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
- Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
- Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.
sursa Prefectura Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8246 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.4133 0.0150
GBP Lira sterlina 5.4549 0.0319
CHF Francul elvetian 4.5646 0.0039
XAU Gramul de aur 226.3166 -1.0103