Consiliul Județean Prahova a alocat 4 milioane de lei Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Ce se face cu banii

30 Oct 2020 16:52
Consiliul Județean Prahova a alocat 4 milioane de lei Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Ce se face cu banii
Consiliul Județean Prahova a alocat astazi 4 milioane de lei Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Prahova, unitatea spitaliceasca va fi dotata cu 10 ventilatoare noi, prize de oxigen la pat, spațiu de așteptare pentru pacienți și noi spații de triaj la UPU.

“Prioritatea mea, în criza sanitară pe care o traversăm, este salvarea de vieți omenești în județul Prahova.
Din cele aproximativ 4 milioane de lei care vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență Ploiești ca urmare a rectificării bugetare pe care am inițiat-o și care a fost aprobată astăzi de Consiliul Județean, vom reuși aproape să dublăm numărul de ventilatoare pentru Covid (de la 12 ventilatoare pe care le avem astăzi, vom ajunge la 22 de ventilatoare).
O parte din acești bani vor fi folosiți pentru instalarea de prize de oxigen la paturile de la infecțioase – în locul sistemului depășit cu butelii de oxigen.
Rectificarea bugetară permite, de asemenea, continuarea renovării și extinderea secției ATI.
La fel de important, nimeni nu va mai aștepta pe stradă, în ploaie și frig, la UPU. Am alocat bani pentru închirierea a 3 containere de triaj, dotate corespunzător, care să fie amplasate în curtea spitalului. Cortul în care astăzi se face triaj va fi înlocuit cu unul mai mare, care va fi folosit pentru adăpostirea persoanelor ce vor intra la triaj în containere.
Tot din banii alocați astăzi, facturile spitalului pentru cheltuielile curente vor fi achitate la zi, în condițiile în care acestea nu fuseseră plătite din luna august.
La trei zile după ce l-am numit pe Bogdan Nica director interimar la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, acesta a venit cu soluții la câteva dintre problemele unității medicale. Pentru a rezolva problemele, am găsit resurse în bugetul județean și am făcut o rectificare. Banii publici trebuie cheltuiți cu chibzuință și pe priorități. Din păcate, am aflat că nu e prima dată când spitalul a solicitat Consiliului Județean fonduri pentru chestiunile punctuale despre care am discutat astăzi, dar răspunsul pe care l-au primit a fost că nu sunt bani.
Îi asigur pe prahoveni că, în calitate de președinte al Consiliului Județean, mă voi îngriji de buna funcționare și investițiile necesare Spitalului Județean de Urgență Ploiești”, a spus Iulian Dumitrescu, presedinte Consiliul Judetean Prahova.

📸Iulian Dumitrescu

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8703 -0.0029
USD Dolarul SUA 4.0980 -0.0033
GBP Lira sterlina 5.4738 -0.0082
CHF Francul elvetian 4.4902 -0.0168
XAU Gramul de aur 239.0541 -7.0572