Consiliul Județean Prahova a alocat 4 milioane de lei Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Ce se face cu banii

30 Oct 2020 16:52
Consiliul Județean Prahova a alocat 4 milioane de lei Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Ce se face cu banii
Consiliul Județean Prahova a alocat astazi 4 milioane de lei Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Prahova, unitatea spitaliceasca va fi dotata cu 10 ventilatoare noi, prize de oxigen la pat, spațiu de așteptare pentru pacienți și noi spații de triaj la UPU.

"Prioritatea mea, în criza sanitară pe care o traversăm, este salvarea de vieți omenești în județul Prahova.
Din cele aproximativ 4 milioane de lei care vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență Ploiești ca urmare a rectificării bugetare pe care am inițiat-o și care a fost aprobată astăzi de Consiliul Județean, vom reuși aproape să dublăm numărul de ventilatoare pentru Covid (de la 12 ventilatoare pe care le avem astăzi, vom ajunge la 22 de ventilatoare).
O parte din acești bani vor fi folosiți pentru instalarea de prize de oxigen la paturile de la infecțioase " în locul sistemului depășit cu butelii de oxigen.
Rectificarea bugetară permite, de asemenea, continuarea renovării și extinderea secției ATI.
La fel de important, nimeni nu va mai aștepta pe stradă, în ploaie și frig, la UPU. Am alocat bani pentru închirierea a 3 containere de triaj, dotate corespunzător, care să fie amplasate în curtea spitalului. Cortul în care astăzi se face triaj va fi înlocuit cu unul mai mare, care va fi folosit pentru adăpostirea persoanelor ce vor intra la triaj în containere.
Tot din banii alocați astăzi, facturile spitalului pentru cheltuielile curente vor fi achitate la zi, în condițiile în care acestea nu fuseseră plătite din luna august.
La trei zile după ce l-am numit pe Bogdan Nica director interimar la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, acesta a venit cu soluții la câteva dintre problemele unității medicale. Pentru a rezolva problemele, am găsit resurse în bugetul județean și am făcut o rectificare. Banii publici trebuie cheltuiți cu chibzuință și pe priorități. Din păcate, am aflat că nu e prima dată când spitalul a solicitat Consiliului Județean fonduri pentru chestiunile punctuale despre care am discutat astăzi, dar răspunsul pe care l-au primit a fost că nu sunt bani.
Îi asigur pe prahoveni că, în calitate de președinte al Consiliului Județean, mă voi îngriji de buna funcționare și investițiile necesare Spitalului Județean de Urgență Ploiești", a spus Iulian Dumitrescu, presedinte Consiliul Judetean Prahova.

📸Iulian Dumitrescu

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677