Cum arată Pasajul Mărășești, inaugurat de Ziua Copilului

01 Jun 2017 14:08
De astăzi, de la ora 12.30, se circulă pe Pasajul Mărășești, denumit acum de localnici Pasajul Copilăriei. Podul, realizat peste 5 fire de cale ferată, în prelungirea străzii Mărășesti a fost inaugurat de autoritățile locale, în prezența a sute de ploieșteni. Înainte să taie panglica, Adrian Dobre, primarul Ploieștiului, a ținut să-și ceară scuze pentru întârziere. Pasajul a înregistrat o întârziere de executare de 1 an și jumătate. A costat aproximativ 48 de milioane de lei, din care doar 22,5 la sută au fost bani de la Uniunea Europeană față de 85 la sută, cât ar fi trebuit inițial. Potrivit Primăriei Ploiești, proiectul a constat în:
- Realizarea unui pasaj suprateran cu 4 benzi, inclusiv rampe în lungime 471 m;
- Lărgirea de la 2 benzi la 4 benzi a tronsonului străzii Mărășești pe o lungime de 250 m;
- Realizarea unui sens giratoriu care să faciliteze accesul către DN1 (Centura municipiului Ploiești), autostrada A3 și Parcul Municipal Vest, Platforma Industrială Brazi, cartierul Mitică Apostol și comuna Târgșoru Vechi;
- Construirea a 4 drumuri de acces pentru riverani de-a lungul pasajului suprateran în lungime totală de 1085 m;
- Realizarea iluminatului stradal atât pentru pasaj, cât și pentru drumurile de acces construite în lungime de 720 m;
- Realizarea unui sistem de canalizare pluvială pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale de pe suprafața pasajului superior cu descărcare în rețeaua publică orășenească, în lungime de 1304 m;
- Devierea/protejarea/înlocuirea unor rețele de utilități.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677