Directorul Colegiului Mihail Cantacuzino Sinaia: Nu vom mai preda, ci vom învăţa împreună cu elevii/La Sinaia va funcționa prima școală pilot din Prahova

07 May 2021 08:54
Directorul Colegiului Mihail Cantacuzino Sinaia: Nu vom mai preda, ci vom învăţa împreună cu elevii/La Sinaia va funcționa prima școală pilot din Prahova
La Sinaia va funcționa prima școală pilot din Prahova. Elevii vor avea cursuri de public speaking, leadership, dezvoltare personală sau comunicare adaptată la specificul formării profesionale. Totul din noul an școlar 2021-2022.
Comunitatea locală alături de Primăria Sinaia pun în aplicare Legea 185/2020 care permite construirea unei programe școlare adaptată la nevoile reale ale elevilor și comunităților din care fac parte.
„Singura cale sigură prin care ne asigurăm că Sinaia o să rămână un oraș inovativ, competitiv și conectat la nevoile sinăienilor este oferirea unei educații de tip nou. Am decis să schimbăm metoda educației clasice cu una bazată pe realitățile exprimate de noile generații. Centralizarea educației în tipar comunist trebuie să dispară! După 4 ani de studii la Colegiul Mihail Cantacuzino, absolvenții vor avea abilități pentru o viață independentă și vor putea activa ca adulți responsabili. România are nevoie acum de generația altfel mai mult ca oricând, începem de aici, din orașul viitorului”, a transmis Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.
Conducerea Colegiului Mihail Cantacuzino spune că ofertă educațională va fi în funcţie de nevoile reale ale elevului şi ale comunităţii în care şi pentru care acesta se formează.
„În sfârşit o să avem o şcoală flexibilă, care îşi adaptează oferta în funcţie de nevoile reale ale elevului şi ale comunităţii în care şi pentru care acesta se formează. De acum, la Sinaia, vom întreba la prezent şi la viitorul real: Ce vrei să studiezi la şcoală? Vom avea cursuri de public speaking, leadership, dezvoltare personală şi comunicare adaptată la specificul formării profesionale. E o schimbare la care visez încă de când eram elevă. Am aplicat pentru programul de şcoală-pilot, ceea ce va însemna că profesorii şi managementul vom avea parte de formare şi suport pentru a ne adapta la ceea ce presupune autonomia reală a şcolii. Este o deschidere extraordinară pentru învăţământul românesc. Profesorii vor putea să depăşească definitiv etapa de furnizori de informaţii. Nu vom mai preda, ci vom învăţa împreună cu elevii”, a afirmat Aurora Arieșan, directorul Colegiului Mihail Cantacuzino Sinaia.
foto ilustrativ http://colegiulmihailcantacuzino.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677