Două ploieștence vor concura în finala de la Mamaia Copiilor

18 May 2018 16:45
Colege la secția canto a Școlii ART Academy, ploieștencele Andra Nour (9 ani) și Alexia Ariciu (9 ani), vor fi "rivale" în finala Festivalului "Mamaia Copiilor". Cele două fete sunt singurele care vor reprezenta Prahova la secțiunea Interpretare. Etapa finală a festivalului-concurs va avea loc în perioada 10-14 iulie.

Reușita celor două micuțe ploieștence este una demnă de admirat dacă ținem cont de valoarea acestui concurs, cât și de preselecția riguroasă care s-a desfășurat în mai multe etape și în mai multe orașe ale țării. Un festival cu o tradiție importantă în descoperirea și promovarea valorilor încă de la cele mai mici vârste, evenimentul atrage, anual, la etapele de înscriere și selecție sute de aspiranți la marele trofeu. Însă, în etapa finală locurile sunt limitate, iar două dintre ele sunt rezervate ploieștencelor Andra Nour și Alexia Ariciu.

Cele două vin cu un palmares bogat, obținut prin talent, dar dublat de multă muncă. Printre reușitele importante ale Andrei Nour se numără Marele Trofeu al Festivalului "Duelul Minivedetelor" din București, alte trei trofee de grupă si două locuri I la cele mai importante festivaluri naționale de canto.
Vara aceasta va pleca în Ucraina, unde va susține un recital în cadrul Festivalului "Pe urmele lui Eminescu".
"Despre Andra cred cu tărie că va avea un viitor strălucit în direcția aceasta, ea fiind întotdeauna apreciată de toate juriile. A început canto de câteva luni, iar într-un timp foarte scurt a reușit performanțe demne de invidiat", a declarat Robert Marcaș, profesor de canto și fondatorul ART Academy.

Alexia Ariciu se laudă, la rându-i, cu două premii I, un premiul al II-lea, un Trofeu de Bronz, obținute la festivalurile naționale de canto. "După cele opt luni de canto, Alexia a reușit o performanță remarcabilă prin această calificare la «Mamaia Copiilor». Aici va reuși, cu siguranță, să impresioneze și prin voce, dar, mai ales, prin sensibilitatea pe care o transmite dincolo de scenă", a completat Robert Marcaș.

Arta, dusă la nivel de performanță!
Pentru Robert Marcaș și "copilul" să de suflet ART Academy, astfel de reușite au devenit o obișnuiță, datorită modului în care sunt percepute și puse în valoare cele trei elemente esențiale ale artei: omul, talentul și munca.

Robert Marcaș, solist si profesor de canto clasic, absolvent al studiilor de masterat și universitare în cadrul Universității Transilvania din Brașov, Facultatea de Muzică, Cursuri de Măiestrie " Artă vocală în cadrul Mozarteum University of Salzburg " Austria și al numeroaselor cursuri de Bel-Canto alături de marea soprană Mariana Nicolesco, a conceput ART Academy ca un cadru destins, unde arta, în diversitatea ei, să fie înțeleasă și îndrăgită. În prezent, cei interesați pot opta în cadrul acestei școli pentru cursuri de canto, pian, chitară, harpă, balet, artă teatrală, arta vorbitului în public, dans modern, origami, artă fotografică, listă care va fi completată, în viitorul apropiat de noi oferte.
Rezultatele obtinute de către elevii ART Academy în cadrul numeroaselor concursuri naționale, echipa formată din specialiști, locația deosebită, tradiția spectacolului Gala ART Academy în care tinerii artiști performează pe o scenă adevarată, în fața unui public numeros, confirmă succesul și performanta obținute în cadrul celei mai mari școli private de artă din Prahova.

Text/foto: Liliana Maxim Minculescu



COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677