Elevii Scolii Gimnaziale Andrei Muresanu din Ploiesti au participat la concursul international "MATHÉMATIQUES SANS FRONTIÈRES"

22 Feb 2018 10:27
Elevii Scolii Gimnaziale Andrei Muresanu din Ploiesti au participat la concursul international de matematica in limba franceza "MATHÉMATIQUES SANS FRONTIÈRES". Vorbim despre un concurs între clase care rezolvă exercițiile de matematică aplicată în echipă, sub ghidarea profesorului clasei, redactarea explicațiilor/justificărilor făcându-se în limba franceză pentru exercițiile 2-13 și în altă limbă modernă, la alegere, pentru exercițiul 1. Concursul a avut o durata de o ora si jumatate.
"MATHÉMATIQUES SANS FRONTIÈRES" sau MATEMATICI FARA GRANITA a fost creat în 1989 în Strasbourg, Alsace, Franța, prin Inspection Pédagogique Régionale în colaborare cu Institut de Recherche sur l’Enseignement des Mathématiques (IREM) și coordonat de asociația Mathématiques sans frontières. Concursul a cunoscut, an de an, o participare internațională numeroasă datorita originalității lui: - participarea întregii clase ce lucrează în echipă, - exerciții ce permit tuturor elevilor să participe la găsirea soluțiilor, - exerciții prezentate sub formă ludică, făcând appel la calități și competențe care dezvoltă caracterul aplicativ al matematicii - desfășurarea simulării/concursului la aceeași dată/oră și același subiect, - limba străină folosită la redactarea rezolvărilor/justificărilor marchează dorința afișată de a depăși granițele dintre țări, - organizarea autonomă a echipelor locale/județene. Scoala Andrei Muresanu din Ploiesti a primit initiativa de participa la aceasta competitie prin profesora Corina Diaconu. Aceasta a organizat luna trecuta chiar si o simulare a concursului, iar acum, la concursul propriu-zis au participat elevi din toate clasele gimnaziale. In proiect au fost imlicate atat profesoara de franceza Andreea Cotan, cat si profesoara de matematica Mihaela Chiritescu.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677