Elevii Scolii Gimnaziale Andrei Muresanu din Ploiesti au participat la concursul international "MATHÉMATIQUES SANS FRONTIÈRES"

22 Feb 2018 10:27
Elevii Scolii Gimnaziale Andrei Muresanu din Ploiesti au participat la concursul international de matematica in limba franceza "MATHÉMATIQUES SANS FRONTIÈRES". Vorbim despre un concurs între clase care rezolvă exerciţiile de matematică aplicată în echipă, sub ghidarea profesorului clasei, redactarea explicaţiilor/justificărilor făcându-se în limba franceză pentru exerciţiile 2-13 şi în altă limbă modernă, la alegere, pentru exerciţiul 1. Concursul a avut o durata de o ora si jumatate.
"MATHÉMATIQUES SANS FRONTIÈRES" sau MATEMATICI FARA GRANITA a fost creat în 1989 în Strasbourg, Alsace, Franţa, prin Inspection Pédagogique Régionale în colaborare cu Institut de Recherche sur l’Enseignement des Mathématiques (IREM) şi coordonat de asociaţia Mathématiques sans frontières. Concursul a cunoscut, an de an, o participare internaţională numeroasă datorita originalităţii lui: - participarea întregii clase ce lucrează în echipă, - exerciţii ce permit tuturor elevilor să participe la găsirea soluţiilor, - exerciţii prezentate sub formă ludică, făcând appel la calităţi şi competenţe care dezvoltă caracterul aplicativ al matematicii - desfăşurarea simulării/concursului la aceeaşi dată/oră şi acelaşi subiect, - limba străină folosită la redactarea rezolvărilor/justificărilor marchează dorinţa afişată de a depăşi graniţele dintre ţări, - organizarea autonomă a echipelor locale/judeţene. Scoala Andrei Muresanu din Ploiesti a primit initiativa de participa la aceasta competitie prin profesora Corina Diaconu. Aceasta a organizat luna trecuta chiar si o simulare a concursului, iar acum, la concursul propriu-zis au participat elevi din toate clasele gimnaziale. In proiect au fost imlicate atat profesoara de franceza Andreea Cotan, cat si profesoara de matematica Mihaela Chiritescu.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8740 0.0003
USD Dolarul SUA 4.0405 0.0233
GBP Lira sterlina 5.4696 -0.0157
CHF Francul elvetian 4.5329 0.0055
XAU Gramul de aur 238.2202 -1.2366