Elevii Scolii Gimnaziale Andrei Muresanu din Ploiesti au participat la concursul international "MATHÉMATIQUES SANS FRONTIÈRES"

22 Feb 2018 10:27
Elevii Scolii Gimnaziale Andrei Muresanu din Ploiesti au participat la concursul international de matematica in limba franceza "MATHÉMATIQUES SANS FRONTIÈRES". Vorbim despre un concurs între clase care rezolvă exerciţiile de matematică aplicată în echipă, sub ghidarea profesorului clasei, redactarea explicaţiilor/justificărilor făcându-se în limba franceză pentru exerciţiile 2-13 şi în altă limbă modernă, la alegere, pentru exerciţiul 1. Concursul a avut o durata de o ora si jumatate.
"MATHÉMATIQUES SANS FRONTIÈRES" sau MATEMATICI FARA GRANITA a fost creat în 1989 în Strasbourg, Alsace, Franţa, prin Inspection Pédagogique Régionale în colaborare cu Institut de Recherche sur l’Enseignement des Mathématiques (IREM) şi coordonat de asociaţia Mathématiques sans frontières. Concursul a cunoscut, an de an, o participare internaţională numeroasă datorita originalităţii lui: - participarea întregii clase ce lucrează în echipă, - exerciţii ce permit tuturor elevilor să participe la găsirea soluţiilor, - exerciţii prezentate sub formă ludică, făcând appel la calităţi şi competenţe care dezvoltă caracterul aplicativ al matematicii - desfăşurarea simulării/concursului la aceeaşi dată/oră şi acelaşi subiect, - limba străină folosită la redactarea rezolvărilor/justificărilor marchează dorinţa afişată de a depăşi graniţele dintre ţări, - organizarea autonomă a echipelor locale/judeţene. Scoala Andrei Muresanu din Ploiesti a primit initiativa de participa la aceasta competitie prin profesora Corina Diaconu. Aceasta a organizat luna trecuta chiar si o simulare a concursului, iar acum, la concursul propriu-zis au participat elevi din toate clasele gimnaziale. In proiect au fost imlicate atat profesoara de franceza Andreea Cotan, cat si profesoara de matematica Mihaela Chiritescu.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923