Începe campanie de toamna de vaccinare antirabica aeriana la vulpi

20 Sep 2019 13:36
Începe campanie de toamna de vaccinare antirabica aeriana la vulpi
începând cu data de 23.09.2019, in functie de conditiile meteorologice, în România și implicit în județul Prahova, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor va demara campania de toamna privind vaccinare antirabica aeriana a vulpilor, din anul 2019, prin momeli vaccinale administrate aerian, in baza contractului incheiat de catre aceasta cu prestatorul de servicii, și manual in jurul localitatilor/luciurilor de apa, de catre reprezentantii DSVSA Prahova si ai gestionarilor fondurilor de vanatoare.
Acțiunea de vaccinare orală a vulpilor, aeriană și manuală, se desfășoară în baza "Programului Strategic privind supravegherea, controlul si eradicarea turbÇŽrii la vulpe in Romania" aprobat conform H.G. nr.55/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, având ca scop declararea Romaniei ca stat liber de rabie.
În județul Prahova în cele 43 de fonduri de vânătoare cu o suprafață totală de 4.002,1 km2 și un efectiv de vulpi de 2.068 capete, acțiunea de administrare aeriană a momelilor vaccinale se va desfășura începand cu data de 27.09.2019, decolarea avioanelor având loc de pe aerodromul din Tulcea si Clinceni.
Pentru informarea corectă a populației privind demararea acțiunii de vaccinare antirabica a vulpilor, atat aerian cat si manual, vor fi afișate materiale informative (afișe de atenționare, afișe de informare/avertizare și materiale informative cronologic), de către prestatorul de servicii, în diferite locuri publice cum ar fi: primărie, școală/grădiniță, spital/dispensar, poștă, magazine, stații de autobuz și trasee turistice. In data de 28.05.2019 la sediul DSVSA Prahova s-a procedat la instruirea reprezentantilor fondurilor de vanatoare privind:
-procedura de vaccinare antirabica aeriana si manuala a vulpilor;
-documentele ce trebuiesc incheiate, la momentul administrarii manual;
-procedura privind actiunea de impuscare a vulpilor in scopul verificarii eficientei antirabice in fondurile de vanatoare din judetul Prahova, dupa 45 de zile de la finalizarea actiunii de vaccinare;
Pentru defășurarea în condiții corespunzătoare a acțiunii de vaccinare a vulpilor și pentru a evita unele accidente ce pot să apară prin manipularea necorespunzătoare de către populație a momelilor vaccinale găsite accidental, D.S.V.S.A. Prahova a notificat și informat privind demararea campaniei de vaccinare a vulpilor urmatoarele institutii:
-Instituția Prefectului județului Prahova
-Consiliul Județean Prahova
- Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova
-Inspectoratul Județean de Poliție Prahova
-Direcția de Sănătate Publică Prahova
-Direcția Silvică Prahova
-Inspectoratul Școlar al județului Prahova
-Garda de Mediu
-Agentia de Mediu
-Garda Forestiera Ploiesti
-104 UAT-uri
sursa comunicat DSVSA


foto https://www.toateanimalele.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677