INTERVIU EXCLUSIV/ Elevi cu media 10 la bac - Stefan: "Consider ca pregatirea pentru examen a fost mai mult un maraton inceput in urma cu 4 ani, dar, ca la orice cursa importanta, finalul a fost marcat de un efort suplimentar"

01 Jul 2020 09:02
INTERVIU EXCLUSIV/ Elevi cu media 10 la bac - Stefan: "Consider ca pregatirea pentru examen a fost mai mult un maraton inceput in urma cu 4 ani, dar, ca la orice cursa importanta, finalul a fost marcat de un efort suplimentar"
Colegiul National "Ion Luca Caragiale" Ploiesti se poate mandri cu încă un absolvent care a obtinut media 10 la bacalaureat. Este vorba despre Stefan Savulescu, ce a terminat la profilul matematica-informatica intensiv informatica. Stefan este mandru ca a fost timp de doisprezece ani elev al acestui colegiu. "Am fost intotdeauna atras de stiintele exacte, dar pasiunile mele au fost si au ramas matematica si informatica, materii la care am obtinut cele mai importante rezultate ale mele si pe care doresc sa le studiez si pe viitor la facultate", ne-a spus Stefan. Iata si cum ne-a raspuns noua la intrebarile pe tema examenului maturitatii.

1. Cum ai reușit performanța de a obține media 10 la Bacalaureat?
Consider ca pregatirea mea pentru Bacalaureat s-a desfasurat de-a lungul tuturor celor 4 ani de liceu, dar, intr-adevar, in clasa a 12-a am acordat o atentie deosebita materiilor la care aveam sa sustin proba scrisa. Scopul eforturilor mele era de a obtine o nota cat mai mare la acest examen pe care il consider deosebit de important, o incununare a activitatii mele de elev. Ceea ce ma bucura nu este doar faptul ca am obtinut media 10, cat mai ales ca am reusit sa fiu motivat si sa-mi aprofundez cunostintele la aceste materii, intrucat diferentele de cateva zecimi nu reflecta adevarata ierarhizare a elevilor, ci, din punctul meu de vedere, principalul scop al acestui examen este sa te invete "cum sa inveti" si sa te determine sa sedimentezi niste cunostinte esentiale cu care orice elev trebuie sa ramana dupa terminarea liceului, calitati care te vor pregati pentru facultate, dar si pentru viata.

2. Ce reacție ai avut când ai văzut rezultatele?
Desi am mentionat ca imi doream o nota cat mai mare si ca am muncit mult pentru a obtine un rezultat bun, am fost surprins cand am aflat ca am reusit sa promovez Bac-ul cu media 10. Am recitit de mai multe ori cu atentie rezultatele, am verificat daca acel cod introdus imi corespundea, atat de uimit am fost. Abia apoi am simtit bucuria aceea inexplicabila si nevoia de a o impartasi cu cei dragi.
3. Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen? Ai făcut și pregătire suplimentară? Ai avut timp și de distracție anul acesta?
Consider ca pregatirea pentru examen a fost mai mult un maraton inceput in urma cu 4 ani, dar, ca la orice cursa importanta, finalul a fost marcat de un efort suplimentar, unde am dat tot ce aveam eu mai bun. Nu au lipsit nici momentele de distractie alaturi de prieteni si colegi, dar perioada pandemiei si necesitatea distantarii sociale au pus cumva "pauza" timpului petrecut alaturi de acestia.
4. Cum te-a afectat perioada în care orele s-au ținut online?
Nu as putea spune ca am fost afectat de sustinerea online a cursurilor. Profesorii au depus eforturi pentru ca acestea sa se desfasoare cat mai asemanator programului nostru obisnuit si astfel sa putem trece mai usor peste acea perioada, dobandind, in acelasi timp, informatiile necesare si pregatindu-ne pentru Bac.

5. Cum te-a încurajat familia?
Familia mi-a fost mereu aproape in aceasta perioada, ajutandu-ma sa fac fata emotiilor, fiindu-mi alaturi cu sfaturi si mobilizandu-ma pentru a ma pregati cat mai bine pentru examen si stiu ca nu  as fi reusit sa obtin acest rezultat fara sprijinul si incurajarile lor.

6. În liceu, ai fost și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
Intotdeauna am participat cu foarte multa placere si dorinta la concursuri si olimpiade, folosind aceste oportunitati pentru a ma motiva sa muncesc mai mult. Inca din clasele primare, am participat la foarte multe concursuri de matematica, iar in clasa a cincea am descoperit o noua materie care mi-a marcat evolutia scolara, informatica. La aceste doua materii am obtinut numeroase premii si medalii, atat la concursurile nationale, cat si la cele internationale. Cele mai importante medalii pot spune ca sunt cele de aur si de argint obtinute la concursurile internationale de la Belgrad si Shumen, fara a uita, insa, de cele doua calificari in lotul national de informatica.

7. La ce facultate îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
In ceea ce priveste facultatea, am aplicat la Imperial College London, in domeniul informaticii, si, in urma unui interviu, am fost acceptat de catre aceasta universitate de prestigiu. Nota de la Bacalaureat reprezenta ultima cerinta pe care trebuia sa o indeplinesc pentru a incepe din toamna studiile, ceea ce m-a ambitionat si mai tare sa invat si sa tintesc spre un rezultat cat mai bun.  

8. Te-ai gândit deja si la o eventuală carieră? În ce domeniu ti-ar plăcea să lucrezi?
Fiind pasionat de matematica si informatica, alegerea domeniului in care mi-ar placea sa profesez s-a conturat parca de la sine, respectiv domeniul IT. Sunt convins ca in timpul facultatii voi putea sa aprofundez si sa cunosc cat mai multe ramuri ale acestui vast domeniu pentru a-mi forma o opinie cat mai precisa despre viitoarea mea cariera.

9. Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci în străinătate?
Asa cum am mai spus, planurile mele sunt de a urma studiile universitare in Anglia si, probabil, de a continua cu o cariera de programator in strainatate, dorind, totusi, sa ma intorc la un moment dat in tara.

10. Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anii viitor bac-ul?
Sfatul meu pentru cei care urmeaza sa sustina examenul de Bacalaureat este de a-i acorda o atentie speciala, de a se pregati din timp si, nu in ultimul rand, de a nu considera nota unicul scop al acestui examen, mult mai importante fiind notiunile (fie ele generale, fie mai aprofundate, dar neaparat diversificate) cu care ramanem dupa acesti ani de invatamant preuniversitar.

11. Cum îți vei petrece vacanța de vară după ce vei afla și rezultatele admiterii la facultate? Ți-ai făcut planuri?
Inca nu mi-am facut un anumit plan pentru aceasta vacanta, fapt datorat si acestei perioade imprevizibile, dar ceea ce imi doresc sa fac acum, dupa ce am terminat munca pentru acest examen, este sa ma relaxez si sa-mi petrec timpul alaturi de familie si de prieteni.

Echipa prahova-news.ro îl felicită pe Ștefan și urează succes în continuare.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677