INTERVIU EXCLUSIV/ Elevi de 10 la bacalaureat: Petre Draghici: "Sunt foarte fericit, deoarece acest rezultat imi confirma locul la facultate in Anglia, la University of Warwick"

08 Jul 2019 13:44
INTERVIU EXCLUSIV/ Elevi de 10 la bacalaureat: Petre Draghici: "Sunt foarte fericit, deoarece acest rezultat imi confirma locul la facultate in Anglia, la University of Warwick"
Sase elevi din judetul Prahova au reusit sa obtina media 10 la bacalaureat, sesiunea de vara 2019. Printre acestia se numara si Petre Draghici, absolvent al Colegiului Național "Mihai Viteazul" Municipiul Ploiesti. La bacalaureat, Petre a dat probele scrise la materiile Limba si literatura romana, Matematica MATE-INFO si Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, la toate fiind notat cu 10. Petre a avut amabilitatea de a ne raspunde la cateva intrebari despre performanta lui obtinuta la final de liceu.

1. Cum ai reușit performanța de a obține media 10 la Bacalaureat?
Mi-am propus inca de la inceputul clasei a 12-a sa obtin media 10 la bacalaureat si m-am concentrat tot anul asupra acestui scop. Am reusit prin munca, dar si cu ajutorul unor profesori extraordinari, carora le multumesc din suflet.

2. Ce reacție ai avut când ai văzut rezultatele?
Speram sa obtin acest rezultat, dar am fost placut surprins cand l-am aflat. Sunt foarte fericit, deoarece acest rezultat imi confirma locul la facultate in Anglia, la University of Warwick. Aveam nevoie minim de media 9,50 pentru a fi acceptat.

3. Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen? Ai făcut și pregătire suplimentară? Ai avut timp și de distracție anul acesta?
Pregatirea pentru examen mi-a ocupat destul de mult timp, cu siguranta mai mult decat in ceilalti ani de liceu. Am facut si pregatire suplimentara, dar mi-am pastrat timp si pentru distractie. Nu cred ca as fi reusit aceasta performanta fara sa aloc timp si pentru relaxare.

4. Cum te-a încurajat familia?
Familia m-a incurajat intotdeauna si mi-a amintit mereu ca ma pot baza pe mine si pe mintea mea, si ca pot reusi sa fac orice imi propun. Mai mult decat atat, bunica mea, profesoara de matematica, m-a sustinut si indrumat in acest domeniu.

5. În liceu, ai fost și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
Pe parcursul liceului, nu am participat la multe olimpiade si concursuri scolare, insa am facut parte in clasa a 10-a din lotul national al Romaniei de dezbateri academice, cu care am participat si obtinut rezultate la mai multe concursuri nationale si internationale. Dezbaterile m-au ajutat sa ma dezvolt pe mai multe planuri, creandu-mi o cultura generala solida.

6. La ce facultate îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
Am fost admis la mai multe universitati din Anglia, in domeniul economiei, prima optiune fiind University of Warwick. Mi-am ales acest domeniu de studiu pentru ca sunt interesat de modul in care resursele pot fi alocate in societate spre binele tuturor. Am optat pentru a studia in Anglia intrucat universitatile de acolo se claseaza in varful topurilor mondiale.

7. Te-ai gândit deja si la o eventuală carieră? În ce domeniu ti-ar plăcea să lucrezi?
Nu m-am gandit inca la o cariera. Pentru urmatorii 3 ani, ma voi concentra asupra studiului. Apoi imi voi alege calea de urmat.

8. Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci în străinătate?
Cu siguranta voi studia in strainatate. Nu m-am decis inca daca, dupa aceea, voi reveni sau nu in tara.

9. Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anii viitori bac-ul?
Cel mai important lucru este sa gaseasca un echilibru intre munca si relaxare.

10. Cum îți vei petrece vacanța de vară după ce vei afla și rezultatele admiterii la facultate? Ți-ai făcut planuri?
Am mai multe planuri pentru vacanta de vara, printre care sa merg la mare, sa merg la concerte. Avand in vedere ca in septembrie voi pleca din tara, imi doresc sa ma bucur cat mai mult de aceasta vara petrecuta aici.


Echipa prahova-news.ro il felicita pe Petre si ii ureaza succes in continuare.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677