Liceul Teoretic din Comuna Filipeștii de Pădure și biblioteca instituției au sărbătorit "Luna internațională a bibliotecilor școlare" - GALERIE FOTO/VIDEO

30 Oct 2018 13:28
Liceul Teoretic din Comuna Filipeștii de Pădure și biblioteca instituției, elevii și cadrele didactice au sărbătorit în luna octombrie "LUNA INTERNAȚIONALĂ A BIBLIOTECILOR ȘCOLARE" la biblioteca școlii.
Bibliotecarii școlari, elevii și cadrele didactice de pe toate continentele celebrează în octombrie "Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare" de un deceniu. Scopul acestei sărbători este de a atrage atenția asupra importanței bibliotecilor școlare în educarea copiilor. Potrivit unor cercetări, elevii obțin rezultate mai bune în activitatea lor școlară dacă au acces la o bibliotecă școlară care să dispună de o colecție de carte pe măsură și de programe educaționale diversificate.
Activitățile dedicate acestui eveniment sunt cuprinse în manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri "Cartea - România " Centenar - Cărțile Centenarului"
Astfel, programul la Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure a cuprins numeroase manifestări, o parte dintre ele fiind propuse chiar de elevi sub îndrumarea bibliotecarei, învățătorilor, prof. istorie, prof. de limba română și a prof. diriginți. Vorbim despre promovarea International Association of School Librarianship (ISLM) în școală; vizitarea bibliotecii de către elevi în vederea familiarizării cu biblioteca; înscrierea utilizatorilor elevi, expoziție de carte "Cărțile Centenar și documente militare de Ziua Armatei Române " 25 octombrie"; expoziția de desene cu tema: "Biblioteca = cufărul cu cărți!"expoziția lucrărilor elevilor claselor a V-a; "Curiozități din lumea cărții și a bibliotecii"; "Cărțile copilăriei din toate vremurile…" " ‘Evoluția cărții"; "Cum prezentăm o carte?; "Cartea ca resursă a bibliotecii"; "De ce trebuie să mai și citim?" Astfel, elevii s-au familiarizat cu biblioteca școlară și au înțeles valoarea cărții.
Obiectivele urmărite au fost: familiarizatea utilizatorilor - elevi cu biblioteca școlară, cultivarea interesului pentru lectură și a plăcerii de a citi, să înțeleagă valoarea culturală și spirituală a cărții, să descopere și să înțeleagă că ele sunt rodul marilor spirite ale omenirii și că ele pot deveni cei mai fideli prieteni, șă cunoască și să se familiarizeze cu biblioteca școlară, cu activitățile desfășurate și nu în ultimul rând, să înțelegerea semnificația Lunii Internaționale a Bibliotecilor Școlare.

În urma tuturor activităților derulate de biblioteca școlară împreună cu utilizatorii elevi și cadrele didactice din școală, cu comunitatea locală, în anul școlar 2017-2018, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure a obținut două Certificate Europene de Calitate pentru rezultate deosebite obținute în proiectele eTwinning "MY CULTURAL SONGS" și "CULTURE STREET No. 2". Astfel, eforturile tuturor au fost recunoscute la cel mai înalt nivel european aceste certificate obținute fiind afișate pe site-ul școlii, etalate la loc de cinste în școală și expuse într-o secțiune specială a portalului european www.etwinning.net.
Sursa foto/video: facebook Magdalena Daniela

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677