Mai multi elevi si profesori ai Colegiului National I.L.Caragiale din Ploiesti s-au intalnit astazi cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Afla de aici care a fost motivul!

23 Jan 2018 22:49
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a primit, astazi, 23 ianuarie, la Palatul Elisabeta vizita elevilor a șase colegii centenare din București, Ploiești și Giurgiu. Alături de Majestatea Sa s-a aflat Principele Radu.
Întâlnirea a avut loc în Sala Regilor și a reunit peste o sută de elevi din clasele a XI-a și a XII-a, alături de cadre didactice, de la Colegiile Naționale "Sf. Sava", "Gheorghe Lazăr", "Mihai Viteazul", "Iulia Hașdeu" din București, "I.L. Caragiale" din Ploiești și "Ion Maiorescu" din Giurgiu, membre ale Alianței Colegiilor Centenare din România.
"Suntem mereu foarte fericiți când putem întâlni generația tânără. Tatăl meu, Regele Mihai I, a fost foarte legat de tineri și noi o să continuăm acest legământ al Regelui pentru că voi sunteți viitorul țării și ținem mult la dumneavoastră", a spus Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, în deschiderea evenimentului.
De asemenea, Alteța Sa Regală Principele Radu a amintit, în discursul său, că întâlnirea de la Palatul Elisabeta "are loc în ajunul sărbătorii Unirii Principatelor Române și deschide seria de evenimente care omagiază atât Marea Unire, cât și extraordinarul sacrificiu din Primul Război Mondial".

"A fost o mare bucurie pentru reprezentantii Colegiului I.L.Caragiale Ploiesti sa fim prezenti si sa ne reintalnim cu Altetele Lor Regale.
Asa cum sublinia in cuvantul sau presedintele Aliantei, cel mai important lucru care le diferentiaza pe Colegiile Centenare de alte scoli din tara care pregatesc elevi pentru unversitatile din tara si strainatate este CULTURA GENERALA- bagajul care ne insoteste o viata intreaga.
Se adauga traditia si mandria de a fi parte a unei scoli care a dat de-a lungul timpului mari oameni de stiinta si de cultura.
Am prezentat Altetelor Lor Regale pe unii din cei mai reprezentativi elevi ai nostri adica pe elevii nostri de AUR si ARGINT de la concursurile internationale dar si pe elevii claselor a 12-a admisi la Universitatea Cambridge, Imperial College, USL din Marea Britanie", a scris dupa eveniment pe o retea de socializare Carmen Bajenaru, directorul Colegiului National IL Caragiale din Ploiesti.


În încheiere, a luat cuvântul domnul profesor George Cazacu, președintele Alianței Colegiilor Centenare, cadru didactic la Colegiul Național "Sf. Sava" din capitală. Alianța Colegiilor Centenare din România împlinește anul acesta zece ani de la înființare și s-a aflat sub Înaltul Patronaj al Regelui Mihai I al României.
Astazi performanta si competenta profesionala au fost apreciate de Casa Regala a Romaniei.
Cu ocazia implinirii a 10 ani de la constituirea Asociatiei Aliantei Colegiilor Centenare si avand in vedere ca Maiestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a patronat-o, reprezentanti ai acesteia au fost primiti la Palatul Elisabeta la Casa Regala.

Sursa: familiaregala.ro, facebook

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677