Poliția Prahova, campanie de informare și prevenire pentru siguranța elevilor în școli

08 Sep 2019 10:00
Pentru că toamna s-a grăbit să își facă apariția și implicit cu ea ne pregătim din nou de școală, ne dorim ca niciun incident să intervină în concentrarea și performanțele elevilor pe parcursul noului an școlar care ne bate la ușă.

Astfel, în perioada 07 – 20 septembrie a.c., la nivelul județului Prahova se va desfășura Campania de informare și prevenire „10 pentru siguranță” ce are ca scop creșterea gradului de informare a elevilor, părinților și profesorilor în legătură cu riscurile infracționalității din unitățile de învățământ și zonele adiacente acestora.

Activitățile se vor desfășura în sistem integrat, de următoarele instituții: Inspectoratul Județean de Poliție Prahova; Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova; Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova; Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova, Agenția Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Teritorial Ploiești; Centrul de Perfectionare a Pregatirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia; Gruparea de Jandarmi Mobilă ,, Matei Basarab” Ploiești și Instituția Prefectului – Județul Prahova.

Astăzi, sâmbătă-7 septembrie 2019, între orele 11.00-14.00, reprezentanţi de la Inspectoratul Judeţean de Poliție - Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu alți opt lucrători din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, au dat startul campaniei, desfășurând activități de informare și prevenire în zona centrelor comerciale de pe raza municipiului, unde au purtat discuții cu părinții și copii despre importanța respectării regulilor, a ascultării de adulții în grija cărora se află precum și a deschiderii către profesori, oferind sfaturi și recomandări în scopul prevenirii victimizării minorilor.

De asemenea, au fost abordate subiecte pe linia siguranței pe internet punându-se accentul pe următoarele recomandări:

- protejarea datelor personale și a parolei
- evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet
-selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet
- respingere unor contacte ,, agresive” venite din partea altor persoane și anunțarea acestor incidente.

Cu această ocazie, au fost distribuite un număr de 1.000 de orare, 300 de pliante și 150 de broșuri cu recomandări în acest .

În perioada 10-20 septembrie a.c, echipe mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne se vor deplasa în unitățile de învățământ din municipiu și județ, pentru a discuta cu elevii, părinții și cadrele didactice în vederea identificării de soluții pentru problemele anterioare și prevenirea comportamentelor care ar putea afecta siguranța în școli.


Acțiunile desfășurate în cadrul campaniei vor continua și după data de 20 septembrie de către lucrătorii structurilor specializate pe durata întregului an școlar.
sursa IJP Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8378 0.0000
USD Dolarul SUA 4.3085 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3598 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5522 0.0000
XAU Gramul de aur 245.7662 0.0000