Povestea unui jandarmerite din Prahova. Talent pentru canto, suflet pentru jandarmerie

02 Mar 2018 09:42
Andreea Elena, o voce deosebită cu o imaginație bogată, a absolvit recent Școala Militară de subofițeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" , astfel colorându-și viața în bleu-jandarm.
“Sunt primul copil al familiei,născută în zodia gemeni și înzestrată cu o energie debordantă care nu mi-a dat niciodată stare.”
Îndemânatică și curioasă din fire, grabnică în a-și ajuta părinții și cu rezultate foarte bune la învățătură, Andreea privește viața prin ochi modești dornici de provocări.
“Am avut o copilărie frumoasă și lipsită de griji. De micuță am mers cu bunicii și parinții pe câmp ajutându-i la toate muncile, de la răsăritul ghiocelului până la căderea frunzelor ruginite, de la topitul zăpezii și până la căderea brumei.”
În școală se preocupa de carte, dar și de îndeletniciri tradiționale remarcându-se de mică prin stăruință, pricepere, dar și o voce minunată. Cu imboldul profesorilor și susținere părintească, a participat la concursuri și spectacole de unde a obținut diferite premii.
“La primul concurs, fără nici o pregătire am câștigat premiul special al juriului, concurând cu participanți bine pregătiți și chiar câștigători ai concursului de până atunci. Părinții mei s-au bucurat enorm, iar sub îndrumarea lor am urmat și absolvit Școala Populară de Artă din Râmnicu Vâlcea – secția canto popular, la clasa doamnei profesor Camelia Clavac, o superbă soprană cunoscută în toată țara”
Întrucât părinții ei sunt cadre didactice, aceștia au încercat să-și îndrume fiica pe această cale.
“Îmi spuneau cât de frumos este să lucrezi cu copiii și ce rol important are dascălul în modelarea caracterelor, astfel am activat la catedra de limba franceză, urmând în paralel și studiile Facultății de Drept. Mă limitez spunând că nu mi-am dorit să fiu profesor deoarece în mine ardea dorința de a deveni jandarm și de aceea am ales să urmez o carieră militară”
În îndeplinirea dorinței sale, prin efort și perseverență a îmbrăcat haina militară purtând pe umeri datoria și demnitatea ce-i caracterizează pe jandarmi.
“Mă opresc spunându-vă, că nu voi încheia aici șirul studiilor și mă voi pregăti pe tot parcursul carierei pentru a fi un jandarm competent, bine pregătită pentru a putea fi , oricând, acolo unde România are nevoie de sprijin.”
foto, text Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab”

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.1289 -0.0167
GBP Lira sterlina 5.3552 -0.0365
CHF Francul elvetian 4.5467 0.0003
XAU Gramul de aur 253.0441 -1.7365