Salvamont Romania: există pericol de producere de noi avalanșe

15 Jan 2018 09:40
Salvamont Romania: există pericol de producere de noi avalanșe
Salvamont România a emis, in aceasta dimineata, un comunicat de presa privind acțiunile de căutare a victimelor din avalanșele din masivele Călimani și Bucegi.
"După un week-end plin pentru salvamontiștii din întreaga țară, cu peste 140 de acțiuni de salvare, astăzi, pe lângă activitățile normale de asigurare a asistenței în toate stațiunile din țară, în bazele, posturile și cabinetele medicale și pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă în care vor fi implicați peste 200 de salvatori montani, alți circa 40 de salvatori montani din 9 județe vor participa la acțiunile de căutare a celor două persoane dispărute în avalanșele din Călimani și Bucegi", scrie pe Facebook, Salvamont Romania.
Potrivit acestora, în masivul Bucegi, căutările persoanei dispărute în avalanșa produsă sâmbătă 13 ianuarie, vor fi continuate cu salvamontiști din Prahova (echipele Prahova și Bușteni) alături de care vor acționa trei echipaje de căutare în avalanșă asigurate de către Salvamont Gorj și Salvamont Argeș.
În masivul Călimani, salvamontiști din Suceava ( echipele Suceava și Vatra Dornei), Neamț, Mureș, Sibiu, Maramureș și Bistrița Năsăud vor continua căutările persoanei dispărute în avalanșa din 1 decembrie 2017, la acțiune fiind folosit și un dispozitiv de căutare în avalanșe de timp RECCO, unic în România, asigurat de către Salvamont Sibiu și un echipaj canin de căutare salvare în avalanșă, asigurat de către Salvamont Neamț.
"Ambele acțiuni de căutare se desfășoară în zone în care încă există pericol de producere de noi avalanșe și fiecare salvamontist acceptat să participe la aceste acțiuni și-a asumat personal acest risc.
Pentru a nu expune salvatorii la un risc suplimentar sau alte persoane la un risc inutil, în zona de căutare și în cea de protecție, v-a fi permis accesul doar al participanților la acțiunea de căutare din partea structurilor Salvamont", mai scrie Salvamont Romania.
Serviciile Publice Salvamont sunt singurele structuri abilitate legislativ și care dețin personal dotat corespunzător , pregătit profesional și atestat legal pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane cu victime.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677