Salvamont Romania: există pericol de producere de noi avalanşe

15 Jan 2018 09:40
Salvamont Romania: există pericol de producere de noi avalanşe
Salvamont România a emis, in aceasta dimineata, un comunicat de presa privind acţiunile de căutare a victimelor din avalanşele din masivele Călimani şi Bucegi.
"După un week-end plin pentru salvamontiştii din întreaga ţară, cu peste 140 de acţiuni de salvare, astăzi, pe lângă activităţile normale de asigurare a asistenţei în toate staţiunile din ţară, în bazele, posturile şi cabinetele medicale şi pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă în care vor fi implicaţi peste 200 de salvatori montani, alţi circa 40 de salvatori montani din 9 judeţe vor participa la acţiunile de căutare a celor două persoane dispărute în avalanşele din Călimani şi Bucegi", scrie pe Facebook, Salvamont Romania.
Potrivit acestora, în masivul Bucegi, căutările persoanei dispărute în avalanşa produsă sâmbătă 13 ianuarie, vor fi continuate cu salvamontişti din Prahova (echipele Prahova şi Buşteni) alături de care vor acţiona trei echipaje de căutare în avalanşă asigurate de către Salvamont Gorj şi Salvamont Argeş.
În masivul Călimani, salvamontişti din Suceava ( echipele Suceava şi Vatra Dornei), Neamţ, Mureş, Sibiu, Maramureş şi Bistriţa Năsăud vor continua căutările persoanei dispărute în avalanşa din 1 decembrie 2017, la acţiune fiind folosit şi un dispozitiv de căutare în avalanşe de timp RECCO, unic în România, asigurat de către Salvamont Sibiu şi un echipaj canin de căutare salvare în avalanşă, asigurat de către Salvamont Neamţ.
"Ambele acţiuni de căutare se desfăşoară în zone în care încă există pericol de producere de noi avalanşe şi fiecare salvamontist acceptat să participe la aceste acţiuni şi-a asumat personal acest risc.
Pentru a nu expune salvatorii la un risc suplimentar sau alte persoane la un risc inutil, în zona de căutare şi în cea de protecţie, v-a fi permis accesul doar al participanţilor la acţiunea de căutare din partea structurilor Salvamont", mai scrie Salvamont Romania.
Serviciile Publice Salvamont sunt singurele structuri abilitate legislativ şi care deţin personal dotat corespunzător , pregătit profesional şi atestat legal pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane cu victime.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8703 -0.0029
USD Dolarul SUA 4.0980 -0.0033
GBP Lira sterlina 5.4738 -0.0082
CHF Francul elvetian 4.4902 -0.0168
XAU Gramul de aur 239.0541 -7.0572