Salvatori si in timpul liber! Doi angajati ISU PH au ajutat un batran accidentat grav, in Mizil, desi nu erau la serviciu! Nimeni din jur nu s-a implicat!

16 Sep 2020 08:23
ISU Prahova: Pasiunea pentru nobila meserie de salvator, dar și spiritul civic de care dau dovada pompierii, ori de câte ori au ocazia au facut- o pe plt. adj. Maria Butoi, din cadrul Centrului Operațional Județean, sa se afle in mijlocul unei situații de urgență, chiar dacă nu se afla la serviciu.

Duminica, 13 septembrie, in jurul orei 08.30, colega noastra se deplasa catre unitate pentru a participa la ceremonia festivă ocazionată de Ziua Pompierilor.

Aflându-se în trafic, în zona unui supermarket din localitatea Mizil, a fost martora unui accident rutier in urma caruia un bătrân de 84 de ani a fost rănit grav.

In cel mai scurt timp, Maria a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112 si
s-a asigurat că va fi prezent un echipaj SMURD la locul solicitării.

Fără să stea prea mult pe gânduri a evaluat situatia si a cerut ajutorul oamenilor din jur pentru a întoarce victima cu fata in sus. Din pacate, nicio persoană nu a vrut să o ajute, colega noastra bazandu-se tot pe un pompier aflat tot in timpul liber, plt. maj. Jercalau Florin.
Cei doi au facut echipa buna si au ajutat victima pana la sosirea echipajului SMURD din cadrul Detașamentului Mizil. Ulterior, bărbatul a fost stabilizat si transportat la spital cu hipertensiune arteriala si traumatism cranio-cerebral.

Pentru cei doi niciun efort nu a fost prea mare si cu gesturi simple au ridicat faptele de compasiune la rang de meserie de onoare.
Profesionalismul, îndemânarea si compasiunea au salvat viața unui om iar secundele au facut diferenta in lupta pentru viata.

Maria este coordonator SMURD la nivelul județului Prahova de peste 10 ani, iar Florin este pompier si face parte din colectivul Detamentului de Pompieri Mizil.

Dragi colegi, va multumim pentru ca nu ati uitat, in primul rand sa fiti oameni si pe urma sa va ajutati semenii aflați într-o situație de urgență.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Nu e mare deranj ca, o dată pe zi, să vină cu o cisternă şi să spele. Prezenţa porumbeilor, în afară de faptul că este o imagine încântătoare, este şi un semn că oraşul este încă sănătos, cu toată poluarea care îl opresează. Nu condamnaţi porumbeii, ci nepăsarea!
Dar apa calda in scoala cand o sa asigurati? Sc. Emil Palade din vest nu are apa calda, nici la scoala nici la gradinita.
Acesta este tatal meu !💞🤗*
Ăsta e tatăl meu🤗❤️
Curs valutar
EUR Euro 4.8750 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1874 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3319 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5137 0.0000
XAU Gramul de aur 251.0994 0.0000