Salvatori si in timpul liber! Doi angajati ISU PH au ajutat un batran accidentat grav, in Mizil, desi nu erau la serviciu! Nimeni din jur nu s-a implicat!

16 Sep 2020 08:23
ISU Prahova: Pasiunea pentru nobila meserie de salvator, dar și spiritul civic de care dau dovada pompierii, ori de câte ori au ocazia au facut- o pe plt. adj. Maria Butoi, din cadrul Centrului Operațional Județean, sa se afle in mijlocul unei situații de urgență, chiar dacă nu se afla la serviciu.

Duminica, 13 septembrie, in jurul orei 08.30, colega noastra se deplasa catre unitate pentru a participa la ceremonia festivă ocazionată de Ziua Pompierilor.

Aflându-se în trafic, în zona unui supermarket din localitatea Mizil, a fost martora unui accident rutier in urma caruia un bătrân de 84 de ani a fost rănit grav.

In cel mai scurt timp, Maria a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112 si
s-a asigurat că va fi prezent un echipaj SMURD la locul solicitării.

Fără să stea prea mult pe gânduri a evaluat situatia si a cerut ajutorul oamenilor din jur pentru a întoarce victima cu fata in sus. Din pacate, nicio persoană nu a vrut să o ajute, colega noastra bazandu-se tot pe un pompier aflat tot in timpul liber, plt. maj. Jercalau Florin.
Cei doi au facut echipa buna si au ajutat victima pana la sosirea echipajului SMURD din cadrul Detașamentului Mizil. Ulterior, bărbatul a fost stabilizat si transportat la spital cu hipertensiune arteriala si traumatism cranio-cerebral.

Pentru cei doi niciun efort nu a fost prea mare si cu gesturi simple au ridicat faptele de compasiune la rang de meserie de onoare.
Profesionalismul, îndemânarea si compasiunea au salvat viața unui om iar secundele au facut diferenta in lupta pentru viata.

Maria este coordonator SMURD la nivelul județului Prahova de peste 10 ani, iar Florin este pompier si face parte din colectivul Detamentului de Pompieri Mizil.

Dragi colegi, va multumim pentru ca nu ati uitat, in primul rand sa fiti oameni si pe urma sa va ajutati semenii aflați într-o situație de urgență.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Felicitări, cu seriozitate și perseverență, mereu se va ridica valoarea liceului, a cadrelor didactice și a absolvenților lui !
Sunt una din multele chimiste care su avut o ca idol. I am fost vecina si prietena de peste 30 ani. Cu toate ca nu am fost eleva domniei sale ne a unit in aceasta prietrnie pasiunea pentru chimie. Un specialist in a preda chimia tinerlor intr un mod original care te făcea sa iubesti aceasta materie. Lucra pentru editarea manualelor cu pasiune si dedicare cum nu am intalnit in lunga mea activitate de project manager in proiectarea instalatiilor din rafinarii. A fost un om de o moralitate desavarsita. profesorul Olga Petrescu = profesorul Nenitescu, pentru noi chimistii. Stimata Doamna si prietena Olga imi vei lipsi. Dumnezeu sa te aibă in paza. Sa ajungi cu liniste in lumea vesniciei.
Doamna profesoară Olga Petrescu a fost sufletui întâlnirii noastre de 45 de ani de la terminarea liceului.Imi exprim regretul pentru pierderea pe care am suferit-o noi toți elevii Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiesti Dumnezeu s-o odihnească în pace.
Curs valutar
EUR Euro 4.9268 0.0012
USD Dolarul SUA 4.0326 -0.0201
GBP Lira sterlina 5.7268 0.0133
CHF Francul elvetian 4.4926 -0.0059
XAU Gramul de aur 242.2201 1.3219