VIDEO Unitatea mobilă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești este tehnic funcțională dar lipsește personalul medical

14 Oct 2020 13:16
VIDEO Unitatea mobilă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești  este tehnic funcțională dar lipsește personalul medical
Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Sebastian Toma, a declarat că ”tirul este tehnic operațional, așteptăm să găsim soluțiile cele mai bune, optime pentru a-l face funcțional. Sperăm că aceste soluții să vină cat mai repede”, fiind vorba despre unitatea mobilă de terapie intesivă aflată în curtea spitalului. Toma a precizat că lipsește resursă umană, medici anestezisti specialiști.
La rândul său, directorul medical al SJU Ploiești, Andrei Ilinca, a menționat că se încearcă operaționalizarea acestei unități.
”În momentul de față se încearcă operaționalizarea lui. Problema a fost lipsa de medici din terapie (terapie intesivă n.r). Aceștia au funcționat practic pe două secții, secția non COVID și pe secția COVID, cu sprijinul a patru rezidenți detașați din alte centre dar a căror detașare expiră pe data de intâi ... Medicii au fost prezenți în permanență. Nu este problema nu numai a medicilor este o problemă majoră și a asistentelor antrenate pentru terapie intensivă”, a declarat Ilinca.
În plus, numărul de pacienți este tot mai mare.
”Am avut o situație deosebită în cursul nopții de ieri, când în afară de pacienții din județul nostru, foarte mulți, și foarte multe cazuri grave, am primit și cinci pacienți din afara județului fără să fim anunțați, prin centrul de coordonare au ajuns la noi. Nu erau paturi disponibile în momentul respectiv. Am găsit o soluție rapidă în sensul că am transformat o parte din unitatea de primiri urgențe, am transformat-o în unitate Covid pentru a putea folosi prizele de oxigen”, a adăugat dr. Andrei Ilinca, director medical SJU Ploiești.
COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8741 0.0010
USD Dolarul SUA 4.1264 0.0040
GBP Lira sterlina 5.3742 -0.0146
CHF Francul elvetian 4.5376 -0.0097
XAU Gramul de aur 252.0199 -0.3063