VIDEO Unitatea mobilă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești este tehnic funcțională dar lipsește personalul medical
14 Oct 2020 13:16
Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Sebastian Toma, a declarat că "tirul este tehnic operațional, așteptăm să găsim soluțiile cele mai bune, optime pentru a-l face funcțional. Sperăm că aceste soluții să vină cat mai repede", fiind vorba despre unitatea mobilă de terapie intesivă aflată în curtea spitalului. Toma a precizat că lipsește resursă umană, medici anestezisti specialiști.
La rândul său, directorul medical al SJU Ploiești, Andrei Ilinca, a menționat că se încearcă operaționalizarea acestei unități.
"În momentul de față se încearcă operaționalizarea lui. Problema a fost lipsa de medici din terapie (terapie intesivă n.r). Aceștia au funcționat practic pe două secții, secția non COVID și pe secția COVID, cu sprijinul a patru rezidenți detașați din alte centre dar a căror detașare expiră pe data de intâi ... Medicii au fost prezenți în permanență. Nu este problema nu numai a medicilor este o problemă majoră și a asistentelor antrenate pentru terapie intensivă", a declarat Ilinca.
În plus, numărul de pacienți este tot mai mare.
"Am avut o situație deosebită în cursul nopții de ieri, când în afară de pacienții din județul nostru, foarte mulți, și foarte multe cazuri grave, am primit și cinci pacienți din afara județului fără să fim anunțați, prin centrul de coordonare au ajuns la noi. Nu erau paturi disponibile în momentul respectiv. Am găsit o soluție rapidă în sensul că am transformat o parte din unitatea de primiri urgențe, am transformat-o în unitate Covid pentru a putea folosi prizele de oxigen", a adăugat dr. Andrei Ilinca, director medical SJU Ploiești.
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.