Vizită a polițiștilor la Școala "Nicolae Bălcescu" Ploiești

17 Sep 2019 09:37
Polițiștii au făcut o vizită elevilor de la Școala "Nicolae Bălcescu" Ploiești pentru a oferi ... siguranță dar și sfaturi utile care să împiedice apariția vreunui eveniment ce le-ar putea distrage atenția îndreptată către obținerea unor rezultate școlare cât mai bune. Evenimentul a fost organizat în cadrul acțiunii ,,10 PENTRU SIGURANȚA ÎN ȘCOLI", demarată la nivel național pe 07 septembrie a.c., a fost demarată, la nivel național.
" Astfel, în ziua de 13 septembrie, la Școala cu clasele I " VIII "Nicolae Bălcescu" Ploiești, a fost desfășurată și o activitate în sistem integrat, la care au participat reprezentanți din cadrul I.J.J. Prahova, G.M.J. Prahova, A.N.A. " C.P.E.C.A. Prahova, A.N.I.T.P. " C.R. Prahova, și I.S.U.J. Prahova. Cu această ocazie, reprezentanții I.J.P. Prahova alături de un cadru didactic, au abordat subiecte pe linia siguranței pe internet: furtul de date personale, hărțuirea online (cyberbulling), ademenirea/ racolarea online (grooming), precum și prevederile legislative în domeniu", arata IJP Prahova.
Polițiștii au făcut și recomandări:
- protejarea datelor personale și a parolei;
- evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunțarea părinților despre intenția unor astfel de întâlniri;
- selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet;
- respingerea unor contacte "agresive" venite din partea altor persoane și anunțarea acestor incidente.
Elevii au fost îndrumați să sesizeze situațiile de acest gen, atât organelor de poliție cât și părinților și cadrelor didactice.
Totodată, li s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor de conduită în interiorul școlii cât și în afara acesteia.
Campania se va derula până pe data de 20 septembrie a.c, iar echipele mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne se vor deplasa în continuare în unitățile de învățământ din municipiu și județ, pentru a discuta cu elevii, părinții și cadrele didactice în vederea identificării de soluții pentru problemele anterioare și prevenirea comportamentelor care ar putea afecta siguranța în școli.
Acțiunile desfășurate cu ocazia campaniei ,,10 pentru siguranța în școli", vor fi continuate și după data de 20 septembrie de către lucrătorii structurilor specializate pe durata întregului an școlar.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677