Bugetul Municipiului Ploiești înregistrează, la ora actuală, un deficit de aproximativ 50 de milioane lei

04 Nov 2020 17:05
 Bugetul Municipiului Ploiești înregistrează, la ora actuală, un deficit de aproximativ 50 de milioane lei
În cadrul conferinței de presă pe care a organizat-o astăzi, primarul Ploieștiului, Andrei Liviu Volosevici a dorit să prezinte situația reală, din punct de vedere financiar, a Municipiului Ploiești, ca urmare a analizei pe care a efectuat-o în acest sens. Astfel, bugetul Municipiului Ploiești înregistrează, la ora actuală, un deficit de aproximativ 50 de milioane lei.

Potrivit Primăriei Ploiești, activitatea de curățenie în cadrul contractului subsecvent este subfinanțată și este nevoie de o rectificare bugetară de 4 milioane lei pentru a se ajunge la suma de 21 de milioane de lei, cât este necesar să fie alocat pentru serviciul de salubritate, curățenie căi publice, în conformitate cu prevederile Acordului cadru.

"Nu vreau să fim vulnerabili la o eventuală reziliere a contractului de salubritate. Față de cei 600 de angajați ai operatorului ,S.C. Rosal Grup S.A., în anul 2012, am găsit, în prezent, doar 200 de salariați, iar pentru a susține întreaga activitatea de curățenie, la nivelul orașului, operatorul de salubritate aduce zilnic de la București aproximativ 50 de angajați. Iau în calcul, dacă serviciul de salubritate nu este prestat în parametri normali, să reziliem acest contract. Nu voi accepta să intrăm din nou în mizerie! ", a precizat în acest context, primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici

Mentenanța serviciului de iluminat public înregistrează o restanță de 400.000 lei, iar factura pentru iluminatul public are o restanță de 1 milion lei. 1,6 milioane lei reprezintă salariile neplătite la Regia Autonomă de Servicii Publice și 1,7 milioane lei pentru salarii neplătite la S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L..

Serviciile pentru dezinfecție și dezinsecție, la nivelul municipiului Ploiești, înregistrează o restanță de 150.000 lei.

De asemenea, facturile restante pentru utilitățile necesare funcționării bazelor sportive din oraș, aflate în administrarea municipalității, însumează 1,8 milioane lei, iar drepturile salariale restante, neplătite antrenorilor și sportivilor, din cadrul acestor structuri, se ridică la suma de 1,3 milioane lei.

La aceste sume se adaugă și diferența de tarif neplătită de la începutul acestui an și subvenția la transportul public, de aprox. 21 de milioane lei.

"Totodată, cea mai gravă situație, în prezent, este cea de la termie. Am ajuns la o înțelegere cu reprezentanții operatorului Veolia și vom intra în ședință de Consiliul Local cu o nouă reeșalonare.. Ratrapajul și subvenția la căldură pentru iarna 2019-2020 însumează 21,7 milioane lei.
Vreau sa îi mai informez pe cetățeni că, având în vedere și contextul pandemic actual, taxele și impozitele locale nu se vor majora în 2021. Sunt convins că vom depăși această situație cu mult mai mult suport din partea Guvernului și a Consiliului Județean Prahova", a conchis primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici.


foto arhivă

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677