” La scoala esti Acasa!”, inedită campanie de conștientizare a impactului negativ al migrației părinților asupra dezvoltării armonioase a copiilor

10 Jun 2022 11:11
60 de elevi, alături de profesori, au participat, marți, la Cheia, la o activitate organizată cu scopul de a fi alături și de a-i înțelege pe copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate. Specialiștii spun că sunt efecte negative ale migrației părinților în străinătate asupra dezvoltarii viitoare a copiilor. Scoala Gimnazila Magurele este coordonatorul acestui proiect iar partenere sunt alte doua scoli din Prahova: Scoala Gimnaziala Maneciu Pamanteni si
Scoala Gimnazila Gura Vitioarei.
Ce urmăreste ” La scoala esti Acasa!”?
✓ Educația să fie accesibilă și incluzivă pentru fiecare copil
✓ Sanse egale pentru fiecare copil
✓ Educația trebuie să fie adaptată copiilor, centrată pe copil și accesibilă acestora.
✓ Copii fericiti
✓ Includerea copiilor afectați de migrație
✓ Siguranta emotionala si familii intregite
✓ Acordarea unui accent mai mare pe bunăstarea socio-emoțională și pe incluziunea copiilor.

”Educația este descrisă de cele mai multe ori ca poartă către viitorul copiilor. Dar pentru copiii care trăiesc în sărăcie sau excluziune socială, această poartă nu este accesibilă sau incluzivă, nu răspunde nevoilor lor și poate avea un impact pe termen lung asupra viitorului lor. Mulți copii care trăiesc în sărăcie sau excluziune socială nu primesc o masă sănătoasă în fiecare zi, nu își permit să participe la excursii școlare, să cumpere cărțile sau echipamentul școlar necesar, să participle la activități după școală. Se presupune adesea că educația este gratuită pentru copii, dar pentru copiii care cresc în sărăciea ceste costuri suplimentare sunt bariere zilnice. În plus, școala nu trebuie sa fie doar locul în care copiii învață, ci și locul încare acestia se bucura de prietenii, formează relații și stabilesc legături sociale cu semenii. Cred cu certitudine ca prioritizarea bunăstării socio-emoționale poate avea un impact pozitiv asupra capacității copiilor de a învăța la școală. Le multumesc acestor elevi deosebiti si colegilor mei Pahontu Ana Maria, Aldescu Petruta, Devesel Daniela, Bratu Marian, Otilia Toader si multi altii, pentru implicare in aceasta activitate. Concentrându-ne pe incluziune și accesibilitate, putem demonta inegalitatea în educație!”, a declarat Claudia Iliescu, director Scoala Magurele.
Tot mai multi copii sunt afectati de plecarea parintilor in strainatate. Și asa ajungem sa vedem copii nefericiti, mutilati sufleteste si cu probleme de adaptare si de integrare.
In cadrul acestui proiect au fost desfasurate ateliere de dezbatere cu părinții, activitati recreative pentru integrare și dezvoltare emotionala, se urmareste conștientizarea autorităților asupra acestui fenomen, formarea cadrelor didactice pentru a implementat o strategie de includere a acestor copii la nivelul scolii. Au fost formate 12 cadre didactice care, la rândul lor, vor forma personalul din școala. Au fost facute activitati comune cu elevii afectați de migratie.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677