20 de ani de la sfințirea Capelei Penitenciarului Ploiești

31 Oct 2024 19:50
În data de 29 octombrie 2024, Penitenciarul Ploiești, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române
și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel- Patriarhul României a organizat manifestări aniversare, culturale și religioase, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la sfințirea Capelei unității noastre.
În acest context aniversar, Penitenciarul Ploiești, a desfășurat o serie de evenimente de însemnătate, pline de emoție, rugăciune și mulțumire adusă lui Dumnezeu, pentru toți cei care au slujit de-a lungul timpului în sistemul penitenciar, precum și pentru polițiștii de penitenciare în activitate.
Manifestările aniversare au debutat cu Slujba Sfintei Liturghii și Slujba Parastasului pentru marcarea celor 20 de ani de la sfințirea Capelei, organizată în cadrul penitenciarului.
Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Venimin - Episcopul Basarabiei de Sud , alături de un sobor de preoți și diaconi din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, în prezența persoanelor private de libertate și a polițiștilor de penitenciare. Cu această ocazie, au fost conferite promovări în rang pentru părintele capelan Rădulescu Constantin și distincții pentru conducerea Penitenciarului Ploiești.
Evenimentul a fost urmat de susținerea Conferinței interinstituțională ”În temniță am fost și ați venit la Mine”, desfășurată în cadrul Centrului Cultural Antim Ivireanul al Protoieriei Ploiești Nord, unde Preasfințitul Veniamin - Episcopul Basarabiei de Sud, a susținut o alocuțiune privind problematica reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, prin activități religioase, urmată de o dezbatere privind colaborarea instituțională și implicarea unui număr cât mai mare de parteneri sociali în procesul reintegrării postdetenție moderată de doamna comisar șef de poliție penitenciară Magdalena Toma
, director adjunct Penitenciar Ploiești.
De asemenea, în cadrul conferinței au avut loc promovarea exemplelor de bună practică și Metodologiei intervențiilor interinstituționale pentru facilitarea reintegrării sociale a persoanelor aflate în executarea unei pedepse sau a unei măsuri privative de libertate și a persoanelor liberate.
Totodată, în cadrul conferinței a fost prezentată și istoria Capelei penitenciarului și drumul, uneori anevoios, inerente activităților într-un mediu restrictiv, așa cum este penitenciarul, dar care astăzi se prezintă ca un reper central în viața deținuților și ca o punte deschisă spre comunitate.
La eveniment au participat reprezentanți din partea Administrației Naționale a Penitenciarelor, reprezentanți din partea Bisericii Ortodoxe Române, reprezentanții penitenciarelor din regiunea SUD-Muntenia, reprezentanți ai instituțiilor județene și municipale, precum și reprezentanți din partea ONG-urilor și colaboratorilor voluntari.
Este o realitate incontestabilă faptul că activitățile religioase organizate în penitenciar contribuie la dezvoltarea unei gândiri pozitive, la auto-reflecție, încurajează la o unitate spirituală și reprezintă un mijloc de susținere morală în momente de criză.
Alături de demersurile educaționale, sociale și psihologice organizate în penitenciar unul dintre factorii semnificativi, percepuți de către deținuți, ca având efecte pozitive pe parcursul executării pedepsei, este activitatea religioasă.
Penitenciarul Ploiești încurajează dezvoltarea laturii spiritual a celor condamnați, dezvoltând în acest sens un parteneriat cu toți actorii sociali implicați în reinserția postdetenție, în special cu Biserica.



.




COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677