46 stații de așteptare pentru călători în rețeaua de transport public vor fi realizate în Municipiul Ploiești

29 Mar 2024 15:10
46 stații de așteptare pentru călători în rețeaua de transport public vor fi realizate în Municipiul Ploiești
Primarul Municipiului Ploieşti, domnul Andrei Volosevici, a semnat, astăzi, contractul pentru furnizarea și montarea unui număr de 46 stații așteptare călători pentru rețeaua de transport public din Municipiul Ploiești.

„Prin realizarea acestei investiții, ne dorim creșterea calității serviciilor de transport, a confortului și a siguranței pentru călătorii din municipiul Ploiești, dar şi orientarea ploieştenilor către acest mod de transport. Crescând calitatea serviciilor de transport public în Ploieşti, sperăm să reducem traficul autoturismelor mici, reducând, astfel, şi nivelul de poluare al noxelor auto”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Vor fi construite 7 stații așteptare de dimensiuni mari (L= 500 cm/L panouri laterale = 75 cm/H = 250cm/lățime proiecție acoperiș = 150 cm) şi 39 stații așteptare de dimensiuni medii (L= 350 cm/L panouri laterale = 75 cm/ H = 250cm/ lățime proiecție acoperiș = 150 cm).


Stațiile vor fi prevăzute cu adăposturi pentru călători, dotate cu bănci de odihnă, asigurându-le acestora confort şi protecție faţă de condițiile atmosferice nefavorabile, precipitații și temperaturi ridicate. Dimensiunea băncii este adaptată în funcţie de lungimea adăpostului pentru călători şi este amplasată în mod central, pentru crearea a două spaţii de staţionare a persoanelor cu dizabilităti, pentru respectarea legislaţiei europene în vigoare, privind asigurarea condiţiilor egale de acces la mijloacele de transport în comun ale persoanelor cu dizabilităţi.

Fiecare staţie de aşteptare va avea un design modern și o structură de rezistenţă alcătuită din elemente fabricate din materiale rezistente la coroziune (din oţel galvanizat, vopsite în câmp electrostatic), cu proprietăți antivandalism și, de asemenea, va fi dotată cu trei corpuri de iluminat LED, cu o putere de 30W fiecare, pentru asigurarea unui iluminat corespunzător al staţiei.

Cele 46 de staţii de aşteptare pentru călători vor fi realizate de S.C. CNC ROMCENTER S.A, iar valoarea contractului este de 687.876,00 lei, la care se adaugă TVA, banii fiind asiguraţi din bugetul local al Municipiului Ploieşti.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677