5 deținute de la Penitenciarul Târgșorul Nou au făcut curățenie la o sală de sport a unei școli

04 Jul 2024 17:59
5 deținute de la Penitenciarul Târgșorul Nou au făcut curățenie la o sală de sport a unei școli
În virtutea unei bune colaborări între Penitenciarul de Femei-Târgșorul Nou și Școala Gimnazială H.M. Berthelot Ploiești, în perioada 04-05 iulie 2024, se desfășoară o activitate de voluntariat la sediul instituției școlare cu implicarea a 5 persoane private de libertate clasificate în regim deschis de executare a pedepsei.

Activitatea constă în realizarea unor lucrări de amenajare și igienizare a sălii de sport și a fost posibilă cu sprijinul Asociației „Dincolo de Succes”, a S.C. Alveco Montaj S.R.L. București, Asociația Respiro, Federația CEAS, Asociația Centrul Creștin Dunamis și a Penitenciarului Ploiești.

Prin desfășurarea unor astfel de activități este promovat spiritul de voluntariat la nivelul populaţiei carcerale și totodată este cultivată motivaţia intrinsecă, ca element eficient pentru susţinerea dezvoltării personale şi pentru adoptarea unui comportament dezirabil din punct de vedere social.

Înscriindu-se în obiectivele prevăzute de Strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, demersul face parte din seria acțiunilor interinstituționale inițiate de Penitenciarul de Femei-Târgșorul Nou, care vizează pe de o parte sensibilizarea comunităţii cu privire la problematica reintegrării sociale a persoanelor private de libertate iar pe de altă parte dezvoltarea şi consolidarea de parteneriate, în vederea facilitării reintegrării sociale a persoanelor care au executat pedepse sau măsuri privative de libertate.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677