5 martie - ziua Florii de colț

05 Mar 2024 16:24
5 martie - ziua Florii de colț
5 martie este ziua Florii de colt, o planta delicata si puternica in acelasi timp, atat de frumoasa incat a intrat in randul speciilor amenintate, din cauza recoltarii in exces. Floarea de colt creste la altitudini de peste 1800 m si poate fi remarcata incepand cu luna iulie, cand apar inflorescentele.
”Alexandru Borza este botanistul care a inceput sa o studieze in anul 1911, munca lui avand ca rezultat declararea acestei plante ca monument al naturii in 1931. La noi in judet poate fi intalnita in Muntii Bucegi, dar si in Ciucas, in special pe roci calcaroase, iar numele romanesc se refera la coltii de stanca pe care creste. Nu trebuie sa o rupem, oricat de spectaculoasa pare, o fotografie este cea mai putin daunatoare modalitate de a o pastra in amintire”, a transmis Agentia Pentru Protectia Mediului Prahova.
foto: Agentia Pentru Protectia Mediului Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677