60 de agenți economici din Prahova, verificați de ITM

18 Jun 2024 10:06
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat în perioada 29.05 - 07.06.2024, Campania Naţională pentru verificarea modului în care serviciile externe respectă obligațiile legale și a activităților de prevenire și protecție pe care le desfășoară în întreprinderi/unități.
Obiectivele campaniei au fost:
• verificarea respectării prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă în întreprinderile/unitățile care au apelat la servicii externe pentru desfăşurarea activităţilor de prevenire şi protecţie;
• conştientizarea angajatorilor cu privire la faptul că apelarea la servicii externe nu îi exonerează de responsabilitățile lor în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM).
Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au verificat un număr de 60 agenţi economici și au aplicat 4 avertismente și 3 amenzi în valoare de 18.000 de lei.
De asemenea, au fost dispuse 148 măsuri cu termene ferme de remediere a următoarelor deficienţe constatate:
- plan de prevenire și protecție incomplet;
- evaluare a riscurilor necorepunzătoare;
- lipsa controalelor interne, cu informarea în scris a angajatorului privind neconformitățile;
- căi de circulație blocate;
- neacordare echipament individual de protecție;
- semnalizare S.S.M. incompletă.
”Este important ca toți angajatorii să rețină și să conștientizeze faptul că, indiferent de domeniul de activitate, punerea în aplicare a prevederilor legale în domeniul S.S.M. reprezintă o condiție pentru îmbunătățirea mediului de muncă, asigurarea unor locuri de muncă sigure și, implicit, reducerea incidenței accidentelor de muncă și, de asemenea, faptul că nu sunt exonerați de responsabilitățile lor în domeni dacă au apelat la servicii externe.
În cadrul campaniei, a fost distribuit angajatorilor un chestionar de opinie privind activitatea desfășurată de către serviciile externe de prevenire și protecție în unitățile lor.
Cu ocazia acestei activități au fost completate 1.732 chestionare de opinie, în urma cărora s-a constatat că 1.420 angajatori, respectiv 82% din totalul respondenților, apreciază activitatea desfășurată de către serviciile externe cu care au contract ca fiind foarte bună, 267 angajatori (15,4% din totalul respondenților) apreciază activitatea desfășurată de către serviciile externe cu care au contract ca fiind bună iar 2,3% dintre respondenți apreciază activitatea desfășurată de către serviciile externe ca nesatisfăcătoare sau satisfăcătoare.
De asemenea, se constată că 789 angajatori, respectiv 51,7% din totalul respondenților, consideră că activitatea serviciilor externe înregistrează o îmbunătățire față de anii anteriori” a declarat Mihai Nicolae Ucă, inspector general de stat adjunct al INSPECȚIEI MUNCII.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677