A fost lansată campania de prevenire a traficului de minori „Copliărie în siguranță!”

11 Sep 2024 16:08
Cu ocazia începerii anului școlar 2024-2025, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, în parteneriat cu Direcția Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări, lansează campania de prevenire a traficului de minori „Copliărie în siguranță!”.

Sloganul "Copilărie în siguranță" reflectă importanța protejării copiilor împotriva oricăror forme de exploatare și abuz, inclusiv traficul de minori, pentru a se bucura în siguranță de copilărie și de activitățile specifice acestei perioade. Sloganul subliniază importanța unui mediu sigur și protejat, unde copiii să se poată bucura de copilărie, să crească și să se dezvolte armonios, fără frică sau pericole.
Campania se va desfășura în perioada septembrie 2024 – iunie 2025, pe perioada întregului an școlar, la nivelul municipiului București și în județul Ilfov, având drept scop prevenirea traficului de minori prin îmbunătățirea nivelului de informare a populației cu privire la riscurile și implicațiile acestui fenomen.
Activitățile campaniei vor fi destinate în principal copiilor și adolescenților și vor urmări diseminarea de mesaje anti-trafic în scopul evitării riscurilor traficului de minori și al adoptării unei conduite preventive, atât în mediul online, cât și în cel outdoor. De asemenea, activitățile se vor adresa și publicului larg, în vederea creșterii gradului de informare și sensibilizare cu privire la problematica traficului de minori.

Pentru transmiterea eficientă a mesajului campaniei, ANITP și DGPCI au realizat o serie de permise de conducere special destinate acestui demers preventiv, conținând informații referitoare la campanie, date de contact, precum și un îndemn adresat grupului țintă de a se informa cu privire la fenomenul traficului de persoane prin intermediul liniei TelVerde a ANITP – 0800 800 678. Materialele vor fi diseminate în special publicului țintă compus din copii și adolescenți, cu ocazia derulării activităților informativ-preventive.

Recomandăm pe această cale tuturor copiilor să fie curioși și deschiși la tot ceea ce le aduce noul an școlar și, totodată să fie atenți la siguranța lor, atât în mediul online, cât și în viața de zi cu zi.
Pericolele nu se află numai în viața reală, ci și pe rețelele de socializare, unde există riscul de a intra în contact cu persoane străine care vă pot face promisiuni false sau vă pot oferi soluții false la problemele voastre. Riscul crește dacă acceptați să vă întâlniți cu aceste persoane.

Este foarte important să acordați atenție la cererile de prietenie primite din partea persoanelor străine, cu care nu aveți prieteni comuni, precum și la conturile online fără fotografii sau informații de profil, care pot fi false.
De asemenea, vă recomandăm să fiți precauți cu privire la informațiile personale și pozele pe care le transmiteți în mediul online. Aceste materiale, odată ajunse în posesia unor persoane rău intenționate, pot deveni pretexte de șantaj, precum și mijloace de exploatare în mediul online.
Aveți grijă căror persoane le împărtășiți problemele voastre, alegeți-vă cu atenție prietenii și încercați să nu vă lăsați influențați de anturaj într-un mod negativ. Chiar și experimentele care sună ca o joacă, vă pot conduce în situații cu efecte grave.
Vă recomandăm să discutați deschis cu părinții și cu cadrele didactice și să le cereți ajutorul dacă simțiți că ceva nu este în regulă. Totodată, vă reamintim că vom fi alături de voi în cadrul activităților de prevenire, precum și pe rețelele de socializare, cu sfaturi și informații ce vă pot ajuta să rămâneți în siguranță.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677