Acțiuni ale Poliției Prahova/Au fost legitimate peste 1.300 de persoane și controlate peste 800 de autovehicule

16 Jan 2022 11:19
Acțiuni ale Poliției Prahova/Au fost legitimate peste 1.300 de persoane și controlate peste 800 de autovehicule
În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat acțiuni pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19.

La activitățile desfășurate în municipiile Ploiești și Câmpina dar și în localitățile limitrofe au participat peste 150 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și de investigare a criminalității economice precum și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.

Astfel, au fost legitimate peste 1.300 de persoane, au fost controlate peste 800 de autovehicule, totodată fiind verificate și 138 de societăți comerciale.

În urma activităților, au fost aplicate în total 430 de sancțiuni contravenționale, din care:

• 268 conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
• 131 conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
• 31 conform Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Valoarea totală a sancțiunilor a fost de peste 90.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare retrase.

Exemple:

1.Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Bușteni au identificat în incinta unei societăți comerciale din stațiune, un bărbat în vârstă de 28 ani, din comuna Brebu, care a prezentat un cod QR, în vederea dovedirii faptului că este vaccinat cu schema completă de vaccinare, iar în urma verificărilor s-a constatat faptul că nu-i aparține.

Bărbatul a declarat faptul că a utilizat certificatul de vaccinare al unui prieten pentru a intra în unitatea respectivă, pentru a servi masa.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații.

2.Polițiștii din cadrul Poliției Vălenii de Munte, cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din oraș au constatat diferențe între raportul intermediar X și sumele din casa de marcat, motiv pentru care au procedat la sancționarea contravențională conform O.U.G. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și totodată la confiscarea sumei de 60 de lei.
sursa comunicat de presă

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677