Acțiuni rutiere permanente în județul Prahova

23 Sep 2024 19:23
Acțiuni rutiere permanente în județul Prahova
În zilele de 20, 21 și 22 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Poliției municipiului Ploiești, ai Polițiilor orașelor Băicoi, Breaza, Vălenii de Munte, Urlați, dar și cei ai Secției Rurale de Poliție Puchenii Mari au acționat pe drumurile naționale din județ, respectiv pe raza de competență a fiecărei subunități, pentru reducerea numărului de accidente rutiere cu urmări grave, acționându-se în zonele unde se produc des astfel de accidente și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile au avut drept obiective sancționarea conducătorilor auto care conduc cu viteză excesivă și a celor care aleg să se urce la volan, deși au constatat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc, și pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială.

Astfel, în cele trei zile au fost oprite, pentru control, peste 650 de autovehicule, fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest aproximativ 350 de șoferi.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 380 de sancțiuni contravenționale,  dintre acestea, 180 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 28 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 17 bicicliștilor pentru abaterile lor, 17 pietonilor pentru traversări neregulamentare, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere în vigoare.

De asemenea, au fost aplicate și 15 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în urma constatării unor fapte antisociale, în timpul acțiunilor punctuale ale polițiștilor..

Valoarea sancțiunilor este de peste 143.700 de lei.

Totodată, au fost reținute 14 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau sub influența substanțelor psihoactive, pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, dar și pentru neacordare prioritate vehicule.

În cele trei zile, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova a intervenit la aproximativ 300 de apeluri prin Sistemul Unic de Urgență 112.

Polițiștii prahoveni sunt permanent în teren, desfășurând acțiuni, pe toate liniile de muncă, astfel încât cetățenii să se afle în siguranță.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677