Angajații Direcţiei Silvice Prahova iau măsuri pentru prevenirea incendiilor în fondul forestier

03 Aug 2022 12:30
Angajații Direcţiei Silvice Prahova iau măsuri pentru prevenirea incendiilor în fondul forestier
Angajații ocoalelor din cadrul Direcţiei Silvice Prahova iau măsuri pentru prevenirea incendiilor în fondul forestier. Recent, in zona Piatra Arsa din Busteni s-a produs un incendiu cu flacara deschisa pe o suprafata de aproximativ 1500 mp la vegetatia uscata si dobaraturi. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, printre preocupările angajatilor silvici se numără actualizarea planurilor de alarmare şi mobilzare a forţelor şi mijloacelor de stingere a incendiilor, precum şi colaborarea cu administraţiile publice locale şi formaţiunile de pompieri, pentru intervenţie. Totodată, sunt supravegheate lizierele pădurilor limitrofe terenurilor agricole, deţinătorii de pădure sunt atenționați asupra pericolelor de declanşare a incendiilor prin arderea resturilor de vegetaţie şi lăsarea nesupravegheată a focului.
Conform datelor statistice ale Romsilva, numarul incendiilor produse in fondul forestier administrat de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a crescut semnificativ in prima jumatate a anului, fiind inregistrate 711 incendii, fata de 98 de incendii inregistrate in perioada similara a anului trecut.


”Avand in vedere ca marea majoritate a incendiilor din fondul forestier au fost provocate de extinderea celor din proprietatile agricole invecinate, facem un nou apel la cetateni sa fie responsabili, sa nu incendieze resturile vegetale si sa nu lase focul nesupravegheat in apropierea padurilor. De asemenea, rugam turistii care aleg sa petreaca timpul liber in natura sa nu aprinda focul decat in locurile special amenajate si sa nu lase focul nesupravegheat.
Pentru a preveni si a stinge incendiile din fondul forestier administrat, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a adoptat o serie de masuri suplimentare, avand in vedere riscurile sporite de producere a acestora, pe fondul caniculei si secetei prelungite, a cresterii activitatii turistice si a intensificarii activitatilor agricole pe terenurile limitrofe fondului forestier. Intre aceste masuri suplimentare se numara sporirea actiunilor de patrulare si supraveghere a fondului forestier si a lizierelor padurilor, in special a zonelor cu risc de producere a incendiilor si a traseelor frecventate de turisti, precum si intretinerea liniilor izolatoare, colnicelor si santurilor de minim sanitar”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva

Toate suprafetele de fond forestier administrate, afectate de incendii, sunt refacute de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, prin lucrari de regenerare a padurilor.

Sursa foto: ISU PH

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Primarul este un om extraordinar! Felicitari!
Cum pot obtine un cate un formular pentru cererea pentru extras de carte funciara la zi ,pentru informare si Etras de plan cadastral . Solicit aceste doua extrase pentru a depune la primarie cerere pt.Obtinerea unui certificat de urbanism
Ok, succes pe mai departe.
Felicitări, Raul Petrescu! Omul potrivit la locul potrivit! Avem nevoie de oameni ca tine, bine pregătiți și întreprinzători, în toate domeniile! Succes!
Pe site ANPC nu se poate depune reclamatii,am incercat 3 zile la rând,ar trebui desființat
Curs valutar
EUR Euro 4.8909 0.0000
USD Dolarul SUA 4.7450 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7696 0.0000
CHF Francul elvetian 5.0380 0.0000
XAU Gramul de aur 272.6466 0.0000