Aproape 150 de controale făcute de medicii sanitar veterinari

10 Jan 2024 13:30
Aproape 150 de controale făcute de medicii sanitar veterinari
În perioada 29.11.2023-05.01.2024, DSVSA Dâmovița a efectuat un număr de 141 controale oficiale tematice la nivelul unităților autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, în cadrul cărora s-a urmărit verificarea respectării normelor prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare în unități de abatorizare ungulate domestice, păsări, unități procesare carne tocată, produse din carne, centru ambalare ouă, măcelării, carmangerii, supermarketuri, magazine alimentare, unități de alimentație publică (restaurant, catering, etc), laboratoare cofetărie-patiserie, depozite legume, fructe.
În urma controalelor efectuate, pentru neconformitățile și deficiențele constatate au fost aplicate un număr de 51 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu HG 984/2005, cu modificări și completări ulterioare, în valoare de 666.000 lei , 7 avertismente conform OG 2/2001 și 3 ordonanțe de suspendare a activității. De asemenea, s-a retras de la comercializare cantitatea de 260 kg produse de origine animală/nonanimală.
Totodată, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița a efectuat 10 controale în trafic, împreuna cu reprezentanți din cadrul IPJ Dâmbovița, în timpul cărora au fost verificate mijloace de transport, iar pentru neconformitățile identificate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, coform H.G. nr. 984/2005, în valoare totală de 60.800 lei.
Principalele neconformități identificate și sancționate în această perioadă au fost:
- neîntreținerea spațiilor, echipamentelor, ustensilor în condiții corespunzătoare de igienă;
- depozitarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare, care pot determina contaminarea acestora;
- etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare de origine animală și nonanimală, lipsa documentelor de proveniență, încălcarea normelor sanitare privind demostrarea trasabilității;
- comercializarea produselor alimentare fără respectarea condițiilor de igienă sau în spații neaprobate sanitar-veterinar;
- manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
- valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat;
- neasigurarea spațiilor suficiente și cu destinație specială în unitățile de alimentație publică, necesare desfășurării circuitelor funcționale într-un singur sens, fără încrucișări între fazele salubre și insalubre;
-vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare;
- încălcarea normelor sanitare veterinare privind condițiile de distrugere sau de neutralizare a produselor confiscate, deșeuri de abator.
foto ilustrativ: https://www.zdp.ro/

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677