ARF a desemnat câștigătorul licitației pentru achiziția de noi trenuri electrice, finanțată prin PNRR! Acestea vor circula și pe ruta Brașov - Ploiești

14 Sep 2023 17:36
ARF a desemnat câștigătorul licitației pentru achiziția de noi trenuri electrice, finanțată prin PNRR! Acestea vor circula și pe ruta Brașov - Ploiești
Autoritatea pentru Reformă Feroviară a desemnat câștigătorul licitației pentru achiziția de noi trenuri electrice, finanțată prin PNRR!

”Societatea poloneză POJAZDY SZYNOWE PESA BYDGOSZCZ SPOLKA AKCYJNA (PESA) a câștigat licitația pentru achiziția a 20 de rame electrice destinate serviciilor publice obligatorii de transport feroviar de călători de mediu și lung parcurs RE-IR2, împreună cu serviciile de mentenanță pe o perioadă de 15 ani.

Valoarea totală a achiziției este de 1,20 miliarde de lei (fără TVA) și include servicii de mentenanţă și reparații, instruire a personalului în ceea ce priveşte exploatarea și operarea trenurilor precum și transportul, asigurarea, punerea în funcțiune şi asistenţa tehnică în perioada de garanţie.

În contract este prevăzută o clauză privind posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanță cu încă 15 ani și a cantității cu 9 rame electrice inter-regionale.

Ramele electrice RE-IR2 vor fi utilizate pe următoarele rute:

➡️Cluj Napoca - Sighișoara - Brașov;
➡️Cluj Napoca - Alba lulia - Simeria- Târgu Jiu - Craiova;
➡️Brașov - Ploiești - Buzău - Focșani – Bacău- Pașcani-Iași/Suceava;
➡️Galați - Mărășești - Bacău - Pașcani – lași/Suceava;
➡️Galați-Brăila - Făurei – Fetești - Constanța (Mangalia);
➡️Mangalia - Constanța - Fetești - Brăila – Mărășești - Bacău -Pașcani - Iași/Suceava; (Giurgiu) București - Ciulnița – Călărași.

După finalizarea lucrărilor de electrificare, trenurile vor fi operate și pe următoarele rute:

➡️Oradea - Cluj Napoca - Sighișoara - Brașov;
➡️Cluj Napoca - Alba lulia - Simeria- Târgu Jiu - Craiova – Calafat.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a transmis Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677