Arme confiscate, sume de bani indisponibilizate in urma operatiunii Ghost Gun

05 Nov 2024 13:02
Arme confiscate, sume de bani indisponibilizate in urma operatiunii Ghost Gun
În urma celor 131 de percheziții domiciliare efectuate, la data de 4 noiembrie 2024, de către polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, în municipiul București și județele Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman, au fost descoperite și ridicate un pistol (armă letală), 6 arme (din care 4 neletale) supuse autorizării, elemente de muniție (cartușe), mai multe recipiente conținând substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, precum și sisteme de stocare a datelor care vor fi supuse perchezițiilor informatice.

De asemenea, au fost indisponibilizate sume de bani în lei și euro, ce ar prezenta elemente de contrafacere.

Pe parcursul activităților menționate au fost descoperiți mai mulți câini „de luptă”, care prezentau urme de rănire.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești continuă cercetările față de 65 de persoane și o altă persoană, față de care s-a dispus, în cursul zilei de ieri, măsura controlului judiciar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată, trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc.

Reamintim că, la data de 4 noiembrie 2024, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești, au efectuat 131 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată, trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în septembrie 2023, un cetățean străin de origine turcă ar fi inițiat și constituit împreună cu mai multe persoane de naționalitate română o grupare de criminalitate organizată, specializată în procurarea și vânzarea de arme de foc (letale), fără marcaje de identificare și elemente de individualizare, asamblate prin utilizarea de componente aparținând mai multor producători din Turcia.

Aceste tipuri de arme, cunoscute drept ,,Ghost Guns”, au ca destinație mediul infracțional, având în vedere că nu pot fi deținute legal în niciun stat european.

Probatoriul administrat până în prezent a reliefat faptul că armele ar fi fost introduse pe teritoriul României, ascunse în ansambluri rutiere de transport mărfuri sau în componentele unor autoturisme, fiind ulterior vândute, de către diverși intermediari, membrilor unor grupuri infracționale sau unor persoane cunoscute cu un comportament violent.

De la declanșarea cercetărilor și până la finalul lunii octombrie 2024, au fost scoase din circuitul ilegal 47 de astfel de arme letale.

În cadrul operațiunii, au fost puse în aplicare peste 60 de mandate de aducere, audierile fiind desfășurate la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploiești.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Ordine Publică, Direcției Rutiere, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Ialomița, Vâlcea, Vrancea, Brăila, Olt, Mehedinți, Galați, Gorj, Dolj, Covasna, Constanța, Călărași, Brașov, Bacău, Buzău și Argeș, precum și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și serviciilor pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677